Vodniki

10 idej za odkrivanje Los Angelesa

datum objave | 22. januar 2019
1564

Los Angeles je ogromen, zato imaš na izbiro res veliko možnosti, kaj početi in kaj si ogledati. Ker pa imamo na potovanjih vendarle nekoliko omejen čas in ker bi lahko več dni preživel zgolj med raziskovanjem najpomembnejših muzejev, smo pripravili kratek pregled zanimivosti za vsak okus.

1. Odpravi se na športno Venice Beach

Venice Beach je dolgo slovela kot središče kalifornijske čudaškosti. Resda se zdaj tu znajde tudi precej bolj tradicionalnih turistov, a ozračje ekscentričnosti se še vedno ohranja. Soseska Abbot Kinney je sicer postala luksuzna soseska, slavno sprehajališče pa ostaja krasen kraj za opazovanje ljudi. Tu boš srečal skejtarje, skrajne pamfletiste in bodibilderje. Privošči si kosilo v Figtree’s Café, nato pa prebrskaj knjigarno Small World Books. Tu je dobrodošel prav vsak.

10 idej za odkrivanje los angelesa plaza 1

2. Doživi čare Hollywooda

Hollywoodske zvezde so v Los Angelesu vedno skorajda na dosegu roke. Ujemi nekaj zvezdnega prahu in se sprehodi po znamenitem hollywoodskem pločniku slavnih, kjer je več kot 2400 zvezdnikov ovekovečenih z zlatimi črkami na roza podlagi. Na pločniku pred Kitajskim gledališčem si lahko ogledaš odtise slavnih rok in nog, v samem gledališču pa se odvijajo neštete premiere in prireditve, ki še poudarjajo zvezdniškost lokacije. Morda ni vse tako zelo sijajno in spolirano, kot bi pričakoval, ampak Hollywood še vedno ohranja svoj čar.

10 idej za odkrivanje los angelesa plocnik zvezd

3. Preuči slavne umetnine

Getty Center morda nima tako vrhunske zbirke umetnin kot katera od evropskih galerij, ima pa veličastno lokacijo. Ampak vseeno se lahko pohvali z nekaterimi Rubensovimi slikami ter izborom impresionistov – Monetom, Renoirjem, Cézannom in Van Goghom.  Oglej si še fotografsko zbirko ter Mirója and Moora v vrtu skulptur.

4. Nakupuj na Rodeo Driveu

Če te je pred leti očarala Julia Roberts med nakupovanjem v filmu Čedno dekle, se lahko tudi ti odpraviš po nakupih na Rodeo Drive. Cene so tu kar zasoljene, tako da bo morda dovolj že ogledovanje izložb. Sprehodi se po očarljivem Two Rodeu ter obišči bližnji Anderson Court, edino nakupovalno središče, ki ga je projektiral Frank Lloyd Wright.

10 idej za odkrivanje los angelesa rodeo

5. Odpravi se na voden sprehod

Varčuj z gorivom in se odpravi na voden sprehod po mestu ter odkrij njegovo arhitekturno dediščino. Med organiziranim ogledom se boš sprehodil med najlepšimi razgledi in čudovitimi stavbami – izbiraš lahko med ogledi historičnih gledališč, stavb v slogu art decoja, nebotičnikov in drugih zanimivosti.
Ne pozabi pravočasno rezervirati mesta v skupini, saj so ogledi izjemno popularni.

6. Privošči si nekaj jurskega

Ne, The Museum of Jurassic Technology ni prav nič povezan s slavnim Spielbergovim Jurskim parkom, ampak je zbirka nenavadnih zanimivosti. Psevdoznanstveni muzej te bo prepričal s svojim prepletom resničnosti in fikcije (med posebnimi zanimivostmi so netopir, ki leti skozi stene, ter neverjetno majcene skulpture). Mislimo, da je tale muzej res boljša izbira kot animirani dinozavri. 😉

7. Razišči observatorij Griffith

Čeprav skozi ogromni teleskop ne moreš videti prav veliko, pa lahko kar nekaj ur preživiš med raziskovanjem observatorija Griffith. Posebne razstave prikazujejo povezave med človekom in vesoljem, vendar pa je glavna zanimivost sama stavba z neverjetnim razgledom na mesto.

10 idej za odkrivanje los angelesa observatorij griffith

8. Na animacijo z Mikijem Miško

Za Disneyland nisi nikoli prestar. Sloviti tematski park te bo prepričal z raznovrstnimi zanimivimi aktivnostmi, ki se razprostirajo po ogromni površini. V parku te bodo pričakali znameniti risani junaki, odpraviš pa se lahko tudi na raziskovanje zgodovine ZDA. Priporočamo, da se odpraviš na divji Space Mountain ter na pustolovščino z Indiano Jonesom.

9. Zazri se v neskončnost

Kadarkoli se v Los Angelesu odpre nov muzej ali galerija, je to poseben dogodek. The Broad pa ni le še ena ustanova, ampak je z brezplačno vstopnino, značilno arhitekturo in zbirko povojne umetnosti posebej privlačna galerija. Tvoj profil na Instagramu bo popestrila navidezno neskončna instalacija ogledal in lučk umetnice Jajoi Kusama. Na ogled se čaka več ur, zato se postavi v vrsto takoj, ko prideš v galerijo. 😉

10. Založi se s svežimi živili in še čim

Če bi se rad opremil s šik oblačili in se tudi dobro najedel, se odpravi nakupovat na križišče med ulico Third Street in avenijo Fairfax. Tu najdeš The Grove, nakupovalno središče na prostem, kjer lahko nakupuješ v približno 50 trgovinah vrhunskih znamk. Poleg The Grova pa se nahaja tržnica, ki obstaja že od leta 1934. Na začetku je bilo tu mogoče nakupiti le sveže sadje in zelenjavo, zdaj pa je obisk te tržnice pravo kulinarično doživetje.

Smo te prepričali, da je obisk Los Angelesa nujen? Tja lahko sedaj odpotuješ že od 368 €, zato izkoristi neverjetno priložnost ter pokliči 080 47 42 ali se oglasi v naši poslovalnici na Ajdovščini 1 v Ljubljani. Slavno mesto zvezd te čaka!

oddaj povpraševanje

 

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

izberi si novice zase