NajNajNaj

10 najlepših plaž na svetu

datum objave | 06. marec 2020
18387

Šele v začetku marca smo, ampak za sanjarjenje o plažah in poletju ni nikoli prezgodaj. Poleg tega se lahko že sedaj odločiš, katero izmed 10 najlepših plaž na svetu boš obiskal to poletje. Naj ti pri izbiri pomagajo mnenja tistih, ki so tam že bili.

Najlepše plaže na svetu

1. Grace Bay, otok Providenciales, otočje Turks in Caicos v karibskem morju

Najlepša plaža na svetu se seveda nahaja v Karibih. Obiščeš jo lahko vse leto. Zakaj, naj povedo kar besede Lise M., ki je Providenciales označila za nirvano: “Ko bereš ocene in gledaš slike, si misliš: “Videti je super, ampak saj ne more biti v resnici tako modro in lepo.” No, pa je. In za razliko do drugih otokov na Providencialesu nismo srečali plažnih ljudi, ki bi ti ponujali masažo, kitke ali prodajali svojo kramo. Čista sprostitev, najlepša, prozorna, čista turkizna voda, v kateri sem kdaj koli bila, in veličastni sončni zahodi.”

2. Baia do Sanchos, Fernando de Noronha

Fernando de Noronha, arhipelag 21 otokov, leži 354 km proč od Brazilije v Atlantskem oceanu. Najlepša plaža, ki jo tam in sploh na svetu najdeš, je Baia do Sanchos. Poleg pregovornega peska in kristalne vode je tu tudi zelo pestra favna, vse od morskih psov do želv.

Peter P. je Baia do Sanchos opisal kot: “Uporabil bom le eno besedo. Fantastično. To je kraj, kjer boš našel Boga. Nikoli še nisem videl tako lepe plaže. Je naravnost osupljiva.”

3. Playa Paraiso, Cayo Largo del Sud, Kuba

Cayo Largo je manjši otok, ki leži južno od osrednjega otoka Kuba. Obliva ga kristalno čisto Karibsko morje. Na njem sta dve res nepozabni plaži, Playa Paraiso in Playa Sirena, ki sta si dovolj blizu, da se z ene na drugo podaš peš. “Playa Paraiso je absolutno čudovita in z lahkoto razumem, zakaj pravijo, da je tretja najlepša na svetu. Voda je kristalno čista, zelo topla in mirna. V vodi lahko opazuješ morske zvezde in male prozorne ribice, ki so tako lepe … ,” jo hvali Jessica.

4. Anse Lazio, otok Praslin, Sejšeli

Otočje Sejšeli leži 1500 km vzhodno od vzhodne obale Afrike. Najlepšo plažo, Anse Lazio, najdeš na otoku Praslin, enem od 115 otokov, ki sestavljajo ta arhipelag. “Definitivno najboljša plaža na Sejšelih (in mi smo obiskali skoraj vse). Vredno se je potruditi, da prideš do nje. Prostora je veliko, pesek je navidez nedotaknjen, voda je kristalno čista in v njej mrgoli ribic, kar je idealno za potapljanje z masko. Morate jo videti. To je definitivno tropski rajski otok,” je napisal M. Lordi.

5. Cayo de Agua, Nacionalni park Los Roques, Venezuela

Nacionalni park Los Roques privlači tako petične popotnike z jahtami kot ljubitelje narave. Koralni greben je nedotaknjen, morskih ptic in drugih morskih živali je toliko, da so to območje proglasili za nacionalni park. Kar koli je že tvoj razlog za obisk Venezuele oz. Los Roquesa, moraš obiskati tudi plažo Cayo de Agua. Luis svojo izkušnjo opisuje takole: “Beli pesek, modra, topla voda, malo ljudi so tisto, kar naredi ta kraj magičen, še posebej, če potuješ s partnerjem. To je idealen kraj za medene tedne.”

Najlepše plaže na svetu

6. Playa Flamenco, Culebra, Portoriko

Portoriko je ozemlje Združenih držav Amerike v vzhodnih Karibih s samoupravo. Sestavljajo ga glavni otok Portoriko in nekaj manjših otokov, med katerimi so naseljeni le trije, med njimi tudi Isla de Culebra, ki kljub svoji barvitosti ni zelo turistična in nima velikih hotelov, plaže so fantastične, morje pa primerno za deskanje in potapljanje.

Ena izmed obiskovalk, ki ne želi biti imenovana, pravi: “Enoinpoldnevno potovanje s trajektom na Culebro se je zelo splačalo! Ta kraj je več kot čudovit! Na nekaterih predelih so bili fini valovi, drugod je bilo morje zelo mirno. Ko smo bili tam, je bilo ravno delno oblačno, a ko je sonce posijalo na morje, je bilo noro! Kristalno čista voda.”

7. Playa de ses Illetes, Formentera, Balearski otoki

Balearski otoki, otočje v zahodnem Sredozemskem morju, so znana turistična destinacija, še posebej otok Ibiza, a tudi Majorka, Menorka in Formentera. Formentera velja za bolj umirjen otok od žurerske Ibize, od koder pelje trajekt na Formentero. Marc je mnenja, da bi morali vsi kdaj v življenju videti Playo de ses Illetes: “Obišči jo, če je le mogoče, v maju. Od junija naprej je preveč ljudi,” Sarah pa pravi: “Hud otok. [Playa de ses Illetes] je najbolj popularna plaža na Formenteri, a ni toliko gneče, kot sem pričakovala. Barve tukaj so me spominjale na Karibe. Preprosto osupljivo.”

8. Plaža Ngapali, Ngapali, Myanmar

Ngapali je najbolj znana plaža v Myanmaru in leži 7 km od mesta Thandwe. Je relativno malo obiskana plaža, kjer lahko uživaš v neokrnjeni naravi. Stephanie jo je opisala takole: “Nikoli ne bomo pozabili božiča, ki smo ga preživeli na plaži Ngapali. Čudovit bel in čist pesek. Krasne lokalne gospe, ki so prodajale okusno sadje in kokosovo vodo, ki res pogasi žejo. Vse je bilo tako čisto in higiensko, izbira plažnih barov je bila velika in povsod se je dalo dobiti “street food”. Popolno.”

Najlepše plaže na svetu

9. West Bay Beach, West Bay, Honduras

Honduras je družbeno precej nestabilna država, poleg tega pa je najvišje na lestvici naklepnih umorov na svetu. Nasilje, preprodajanje drog in umori se dogajajo tudi na plažah. Stvar je tako resna, da slovensko ministrstvo za zunanje zadeve odsvetuje potovanje v nekatere predele te države. Kljub temu je plaža West Bay Beach pristala med 10 najlepšimi plažami po izboru kopalcev. Eden izmed obiskovalcev je celo napisal: “Na vsem svetu ni boljše plaže! Tu je bel pesek, kristalno čista voda in z masko se lahko potapljaš že kar takoj s plaže.”

10. Nacpan, El Nido, Filipini

Filipini so za turiste privlačni zaradi svoje biološke raznovrstnosti, gora, deževnega gozda, otokov, potapljanja in plaž. Med številnimi plažami za najlepšo slovi Nacpan.

Abbie je povedala: “Agencijo smo prosili, naj nas zbudi ob 4h zjutraj, da bi ujeli sončni vzhod na plaži – in bilo je vredno! Ko je sonce začelo vzhajati izza hriba, je bilo na plaži še temno, nebo pa je bilo čudovite škrlatne barve […] Bilo je oblačno, tako da nismo mogli ujeti polnega sončnega vzhoda, a je bil pogled kljub temu čaroben. Pesek je bil droben kot prah, voda zelo čista, celo tako, da so nam uspeli čudoviti podvodni posnetki, čeprav smo amaterji. Voda je bila plitva tudi daleč od obale, valovi pa blagi, tako da je bilo varno tudi za otroke.”

Kam bi najraje poletel? Poleti do najlepših plaž na svetu iz Ljubljane sedaj po NORO NIZKIH CENAH! Pokliči nas na 080 47 42 ali nas obišči v naši poslovalnici na Ajdovščini 1!