Vodniki

10 razlogov za obisk Toronta

datum objave | 11. april 2018
8893

Razmišljaš o potovanju čez lužo in bi mogoče poleg znanih ameriških velemest rad raziskal še kakšno bolj neznano, pa ravno zato še bolj zanimivo? Odpravi se v največje kanadsko mesto, ki te bo prepričalo s kulturo, hrano in lokalnimi »beznicami« (ki to v resnici niso, ampak so prijetni lokalčki): Toronto. Svetovljansko mesto, v katerem sobivajo različne etnične skupnosti, se pojavlja na vseh seznamih mest, ki jih je treba obiskati.

Zakaj moraš obiskati Toronto?

1. Ima izjemno festivalsko sceno

Če med obiskom Toronta ne boš naletel na vsaj en festival, te pa res spremlja smola, saj so številni in razporejeni skozi vse leto. Torontski filmski festival je dobro znan in obiskan, festival The Word on the Street je knjižni sejem na prostem, Toronto International Buskerfest je festival uličnih umetnikov. Summerlicious je festival za vse gurmane (odvija se julija), konec julija so meščani in turisti lahko uživali na festivalu piva, v avgustu pa se je končal Krinos Taste of the Danforth – festival grške hrane in kulture.

Vse poletje se odvijajo tudi različni alternativni plesni in elektronski festivali, med njimi Digital Dreams, Electric Island in Mad Decent Block Party.

Več o festivalih lahko prebereš na povezavi: http://festivalstoronto.com/events/

2. Nekaj dni lahko preživiš v hotelu kot iz filmov Wesa Andersona

The Drake je hotel, v katerem se ti bo zdelo, da si vstopil v The Grand Budapest Hotel. Dizajnerski hotel z zanimivim interjerjem in še bolj zanimivimi obiskovalci je videti, kot bi se ustavil v času. Prava popestritev za tvoj instagram!

Ponoči hotel zares zaživi, saj se v baru in restavraciji začnejo zbirati lokalci, ki se kasneje odpravijo v klet, kjer se odvijajo različni koncerti in večeri plesne glasbe.

3. Ima eno od sedmih čudes 20. stoletja

CN Tower je visok več kot 550 metrov in je bil ob nastanku leta 1976 najvišji stolp na svetu. Rekord je zdržal kar 34 let. Seveda lahko stolp obiščeš in preveriš, kako je videti mesto s take višine. Si upaš stopiti na stekleno razgledno ploščad?

4. Ima svoje mini otočje

S trajektom se odpravi na priljubljeno izletniško točno Torontčanov – Toronto Islands. Po otokih, ki se nahajajo na zahodnem delu jezera Ontario, lahko kolesariš ali se sprehajaš, najdeš lahko tudi peščene plaže in raziščeš Ward’s Island. Pa ne pozabi fotoaparata, saj je z otokov mogoče videti prelepo silhueto mesta.

5. Je prav posebna priložnost za nakupe

Če ti je pri srcu malo drugačna moda, ki je ne najdeš v vsakem nakupovalnem središču, potem si prihrani nekaj prostora v kovčku – v Torontu lahko nakupiš vse od monokromatskih pletenin, ročno izdelane obutve ali pa uloviš nekaj posebnih vintage kosov.

6. Nikoli ne spi (in tudi ti ne boš)

Mesto zaživi ponoči. Pivnice, različni bari, klubi in »lokalne beznice« – v Torontu najdeš prav vse. Thirsty and Miserable, Sauce in The Done Right Inn so odlična izbira, ko se odpravljaš na pivo pred odhodom v klub. The Hoxton te bo prepričal z DJ večeri, Wayward pa slovi po svojih koktejlih.

7. Ima bogato umetniško sceno

Tu najdeš kar nekaj pomembnih umetnostnih galerij in muzejev: Art Gallery of Ontario, Toronto Gallery of Inuit Arts in Gardiner Museum of Ceramic art. Male galerije najdeš vsepovsod, posebej zanimiv pa je festival Nuit Blanche, ko mesto od sončnega zahoda do sončnega vzhoda preplavi sodobna umetnost. Sprehodi se tudi po torontskem Fashion Districtu, ker najdeš t. i. Graffiti Alley.

8. V njem najdeš Casa Lomo

Casa Loma ni stara toliko, kot so stari evropski dvorci, niti ni med najstarejšimi stavbami v Torontu, je pa vseeno fascinantna. Ob nastanku je bila največja zasebna hiša v Torontu, kasneje pa hotel. Od leta 1937 je muzej, v prostem času pa se ukvarja s snemanjem filmov (tam so bili posneti, recimo, Možje X), in porokami – ko se muzej zapre, jo je namreč mogoče najeti.

9. Ima hokejski hram slavnih

Hja, Kanada je zibelka hokeja, zato je razumljivo, da je v Torontu tudi hokejski hram slavnih. Vanj sta bila sprejeta tudi dva Slovenca: hokejska sodnika Ernest Aljančič starejši in Rudi Hiti.

10. Je neverjetno čist in varen

Toronto je najvarnejše veliko mesto v Severni Ameriki in prav vsi, ki ga obiščejo, pohvalijo urejenost mesta.

Zakaj bi nam verjel kar tako – rezerviraj karto in preveri sam! 😉 Pokliči nas na 080 47 42 ali nas obišči v naši poslovalnici na Ajdovščini v Ljubljani. Ta hip se lahko odpraviš iz Benetk v Toronto že od 349 €!

Oddaj povpraševanje