Vodniki

10 razlogov za potovanje na Filipine

datum objave | 16. avgust 2019
18451

Če imaš to zimo v mislih potovanje v tople kraje, preveri, zakaj priporočamo FIlipine.

1. Narava

Narava na Filipinih je strašansko raznolika in pestra, tu najdeš številne zanimive živalske vrste (na primer tarzije, majhne opice z velikimi očmi), čudovite riževe terase Banaue in arhipelag El Nido. Splezaš lahko na vulkane ali se spustiš v jamo, oglej pa si tudi t. i. Čokoladne griče (Chocolate Hills). Na Filipinih ne zamudi podmorske favne in flore; potapljanje ob koralnem grebenu Tubbataha je nepozabno doživetje!

10 razlogov za potovanje na Filipine

2. Plaže

Filipinske plaže si zaslužijo posebno poglavje. Filipini so namreč otočje s kar 7107 otoki, kar pomeni: ogromno plaž. In vsaka je kot iz filma! Za eno najlepših velja Bela plaža na Boracayu, ki se znajde na skoraj vsakem seznamu top 10 plaž na svetu. Če imaš rad bel pesek in turkizno, kristalno čisto morje, potem so Filipini pravi kraj zate. In ker je toliko otokov, lahko najdeš celo plažo, ki jo imaš čisto zase (vsaj za nekaj časa …).

10 razlogov za potovanje na Filipine

3. Ljudje

Popotniška blogerka z bloga Just One Way Ticket meni, da so na Filipinih najprijaznejši ljudje. Filipinci so po njenih izkušnjah vedno dobre volje, prijazni in odprti, in z njimi je lažje skleniti prijateljstvo kot drugod po svetu. Osrednje vrednote filipinske kulture so vera, družina in domoljubje, saj je vpliv krščanstva zelo močan. Najbolj se to pokaže v številnih proslavah in festivalih z religiozno noto.

10 razlogov za potovanje na Filipine

4. Arhitektura

V Manili se nahaja čudovita cerkev San Augustin, zgrajena leta 1589. Cerkev je zanimiva že zaradi starosti, še bolj pa zato, ker je “preživela” že sedem potresov in dva požara. V notranjosti lahko opaziš mehiški in italijanski vpliv. Tudi v drugih mestih na Filipinih najdeš čudovite cerkve. V Manili si oglej tudi Ameriško pokopališče, ki se razteza na 62 hektarih in kjer so pokopani ameriški vojaki iz 2. svetovne vojne.

10 razlogov za potovanje na Filipine

5. Šoping

V Manili lahko najdeš ogromno trgovin in enega največjih nakupovalnih centrov na svetu. Filipinci zelo radi nakupujejo – to je njihov način družinskega druženja. V nakupovalne centre resnici na ljubo radi zahajajo tudi zaradi klime. To pa pomeni, da imaš tudi kot turist ogromno priložnosti za šoping ne glede na budget. V takem nakupovalnem centru najdeš vse od butikov do spa-jev in 3D-kina, skratka, tam lahko preživiš ves dan.

10 razlogov za potovanje na Filipine

6. Podnebje

Najboljši čas za obisk Filipinov je od novembra do maja, temprature pa so celo leto precej prijetne (s povprečjem 26,6 °C), nikoli ne dosežejo ekstremne vročine. Od junija do oktobra je sicer monsunsko obdobje, kar marsikoga odvrne, a nekateri popotniki menijo, da ga moraš vsaj enkrat doživeti, saj ima čisto poseben čar. In če kaj poznaš azijsko kinematografijo, se boš najbrž strinjal …

10 razlogov za potovanje na Filipine

7. Hrana

Če imaš rad tropsko sadje, boš na Filipinih zagotovo užival v hrani: tu imajo ogromno okusnega manga, banan, kokosa, papaje, durianov, ananasa … Skratka, tropski paradiž. Na svoj račun na Filipinih pridejo tudi ljubitelji morske hrane, ki je je v izobilju, cene pa so ugodne. V večjih mestih pa lahko seveda najdeš tudi vse ostalo, od sushija do pizze.

8. Masaže

Na Filipinih so masaže povsod dostopne: od luksuznih spajev do plažnih maserk. Ponujajo vse od švedske, shiatsu do refleksne masaže. Ena ura masaže te bo stala le okoli 8 evrov. Za še nižjo ceno pa dobiš tudi manikuro ali pedikuro. Poskusi tudi tradicionalno terapijo z dotikom, imenovano hilot.

10 razlogov za potovanje na Filipine

9. Vsi znajo angleško

Vsi Filipinci, od najmlajših do najstarejših, govorijo angleško, saj je angleščina, poleg filipinskega tagaloga, tudi uradni jezik. Kar pomeni, da so Filipini odlična destinacija tudi za neizkušene popotnike oz. tiste, ki se z “ročno” komunikacijo še ne znajdejo najbolje.

10. Zabava in nočno življenje

Filipini imajo bogato nočno življenje; v vseh večjih mestih lahko najdeš odlične klube za vsak okus, na Boracayu pa so znani tudi po klubih na plaži (Bela plaža) in zelo sproščenem vzdušju.

In če pod zabavo štejemo tudi alkoholne pijače, je tu še ena dobra novica: cene alkoholnih pijač so na Filipinih res nizke. Če naročiš mešanico soka in ruma, lahko pričakuješ, da bo mešanica v prid rumu, saj je tukaj cenejši od soka. Imajo tudi odlično pivo Red Horse, ki je precej močno, stane pa le okoli pol evra v trgovini in 1 evro v baru.

10 razlogov za potovanje na Filipine

Smo te prepričali? Hitro rezerviraj svojo ugodno letalsko karto za Filipine, lahko pa se odpraviš na odkrivanje te destinacije kar na naši popotniški avanturi. Oglasi se v eni izmed poslovalnic Nomago Travel ali pokliči 080 47 42 in si zagotovi sanjske počitnice.

Pošlji povpraševanje

Potovanje Filipini

od 1.079 

Rajski otok Palawan ponuja raziskovanje čudovite kraške pokrajine v El Nidu, turkizno morje in pisano morsko življenje.

Država Filipini
Trajanje 9 dni
Stil potovanja Klasičen
Starostna omejitev 12+