Tips&Tricks

10 razlogov, zakaj moraš vsaj enkrat na Fidži

datum objave | 06. avgust 2015
18985

Sprehodi se mimo dišečih botaničnih vrtov Nadi, nato pa se namesti na čudoviti plaži in uživaj v kristalno čisti vodi ob sladkem koktajlu in sončnem zahodu. Če te bolj kot ležanje na plaži privlačijo avanture in raziskovanje, pa si enostavno moraš ogledati tamkajšnje slapove in deževni gozd, kjer se lahko sproščaš in najdeš svoj notranji mir.

Fidži je otočje, za katerega si verjetno slišal že velikokrat in videl nešteto čudovitih fotografij s kristalno čistim morjem. Tu niso le čudovite plaže, ampak še veliko več.
Spodaj poglej 10 razlogov, zakaj enkrat v življenju moraš tja!

1. Plaže

Otočje Fidži je znano predvsem po rajskih plažah, ki tudi resnično so rajske, kot bi zjutraj, ko se zbudiš, stopil direktno v raj. Kristalno čista in topla voda, bela mivka, živobarvne pisane ribice, ki priplavajo mimo tebe v pozdrav, sonce in viseče mreže so vse, kar človek v resnici potrebuje.

Vir fotografije: Fijianbeaches.com

2. Topla dobrodošlica in prijazni prebivalci

Predstavljaj si prijazne nasmejane obraze, ki te pospremijo ob prihodu in nato spremljajo na vsakem koraku. Prijetno, kajne? Prebivalci otoka so prijazni in te bodo tako tudi sprejeli. Fidži je kraj, kjer se res lahko počutiš domače in varno.

3. Nadi

Večina ti bo svetovala, da odpotuješ direktno na otoke Fidži in se ne ustavljaš v mestu Nadi. Mi pa ti svetujemo, da se tukaj ustaviš, saj je res super izkušnja, ki ti bo pomagala spoznati celoto Fidžija. Tu boš našel popotnike iz vsega sveta, spoznal nove prijatelje in dobil nekaj zelo uporabnih informacij iz prve roke, kako načrtovati pot naprej.

Vir fotografije: STA Travel

4. Džungla

To je še en razlog, zakaj je Nadi res mesto vredno ogleda. Ustaviš se namreč lahko sredi džungle, skočiš iz kombija in se povzpneš v samo srce Fidžijeve divje džungle in uživaš v neokrnjeni naravi.

5. Pisana zgodovina

Sri Siva Subramaniya tempelj v mestu Nadi je primer, ki zelo lepo prikazuje, kako so pisane osebnosti prebivalcev otoka prešle na Fidži in zaznamovale tamkajšnje življenje.

Vir fotografije: Flickr, NVBOB2

6. Snorkljanje in potapljanje

Si želiš uživati v družbi najbolj pisanih in tudi najbolj raznolikih rib, ki jih kar mrgoli v podvodnem svetu Fidžija? Le malo je krajev, kjer lahko vidiš toliko zanimivega že tako blizu obale.

Vir fotografije: Waidroka

7. Bordanje po mivki

To je najboljša izkušnja, ki jo lahko doživiš. Res je, da je na začetku videti malo nerodno, zaradi česar so nekateri zadržani, ampak obljubimo, da je super in predvsem zelo zabavno! Ko bi le obstajala kakšna lažja pot do vrha. : )

Vir fotografije: STA Travel

8. Kava ceremonija

Kava je tradicionalna pijača, narejena iz korenin naravnih zelišč. Res je lahko videti (in tudi okusiti) kot voda iz luže, a vseeno ne moreš obiskati Fidžija, ne da bi poskusil to pijačo.

Vir fotografije: STA Travel

9. Viseče mreže na vsaki plaži

To je ultimativni način popoldanskega počitka – guganje med kokosovimi drevesi na samem robu kristalno čiste vode in nežen topel vetrič te takoj popeljeta v prijeten spanec.

Vir fotografije: Greg Vaughn Photography

10. Sončni vzhod, ki prekaša vse ostale

Želiš prvi pozdraviti nov dan in videti najlepši sončni vzhod? Vzpon na enega večjih vrhov Fidžija, kot je Waya Lailai na otoku Yasawas, je lahko slišati kot precejšen napor ob tako zgodnjih urah. A umirjena atmosfera na vrhu ustvarja čaroben moment, da niti ne omenjamo dih jemajočega razgleda.

Vir fotografije: Malia Johnson

 

Še en razlog, da rezerviraš potovanje še danes:
Izkoristi posebno promocijsko ponudbo ta mesec in odpotuj na Fidži že za 1359 €!
Za rezervacijo piši na travel@nomago.si ali oddaj povpraševanje!
Več o ponudbi …