NajNajNaj

12 najboljših drsališč na svetu

datum objave | 05. januar 2021
5005

Poišči svoje drsalke, toplo se obleci in se odpravi z nami na krog po najboljših svetovnih drsališčih na prostem (in enem pod streho). Nekatera so naravna, druga umetna, vsem pa je skupna prelepa okolica, ki si jo z drsalk lahko še bolj podrobno ogledaš.

1. Rockefellerjev Center, New York, ZDA

V New Yorku najdeš eno najslavnejših drsališč na svetu: drsališče v Rockefellerjevem centru. Med drsanjem po drsališču, ki ni dolgo niti 40 metrov, te bo skrbno nadzoroval bronasti Prometej, ti pa boš užival v prazničnem vzdušju, ki ga ustvarjajo znamenito božično drevo ter mestne lučke.

2. Dunajske ledene sanje – Wiener Eistraum, Dunaj, Avstrija

Odpravi se na zimsko pravljico na ledu – in sploh ni daleč. Pred dunajsko mestno hišo lahko drsaš na ogromnem pravljično osvetljenem drsališču, lahko se pomeriš v curlingu ali pa se odpraviš med stojnice na praznično pijačo ali prigrizek.

Namig: če vstopnico rezerviraš po internetu, bo nekoliko cenejša 😉

3. Drsališče na kanalu Rideau, Ottawa, Kanada

Največje (in drugo najdaljše) naravno zamrznjeno drsališče na svetu je v kanadskem glavnem mestu Ottawi. Dolgo je 7,8 km in ima dovolj površine za 90 hokejskih igrišč. Poleti tu plujejo čolni, pozimi pa kar mrgoli drsalcev. Ustaviš se lahko ob kateri od stojnic ob kanalu – privošči si vročo čokolado in »bobrov rep« (beaver tail – pecivo s cimetom). Sezona drsanja je odvisna od vremenskih pogojev – navadno traja od januarja do marca.

4. Drsališče v budimpeškem mestnem parku, Madžarska

Če pozimi obiščeš Budimpešto, se vsekakor odpravi tudi na drsanje na zamrznjenem jezeru v mestnem parku Varosliget. Eno največjih evropskih drsališč na prostem se nahaja na slikoviti lokaciji poleg gradu Vajdahunyad. Decembra se lahko ustaviš tudi na božičnem sejmu v grajski četrti.

5. Fuji-Q Highland, Japonska

Si lahko predstavljaš kaj bolj vznemirljivega, kot je drsanje s pogledom na zasneženo goro Fudži? Sicer je zabaviščni park Fuji-Q Highland še posebej znan po svojih grozljivih vlakcih smrti, na voljo pa so tudi tri drsališča, ki obratujejo od začetka zime do prve nedelje v aprilu.

6. Somerset House, London, Velika Britanija

Zimski obisk Londona lahko popestriš tudi z drsanjem na drsališču pri Somerset House, čudoviti neoklasicistični zgradbi, ki stoji v mestnem središču blizu Temze. Drsanje popestrijo znani londonski DJ-ji, za okrepčilo pa poskrbi Tom’s Skate Lounge, bar ob drsališču – ustavi se na kuhanem vinu ali vroči čokoladi.

7. Dubajsko drsališče, Dubaj, ZAE

Drsanje na ledu na Arabskem polotoku? Najbrž te ne preseneča, da se to drsališče nahaja v Dubaju. Pokrito in klimatizirano drsališče bo gotovo dobrodošla osvežitev v puščavski vročini. Odprto je vse leto.

8. Drsanje na lasvegaškem Stripu, ZDA

Tudi v lasvegaški puščavi lahko drsaš – in to pod milim nebom. Kar dve drsališči sta na voljo med prazniki: hotel Venetian pripravi drsališče z bari in prazničnim zimskim okrasjem ter ponuja celo paket drsanja in vožnje z gondolo, hotel Cosmopolitan pa preuredi enega najbolj znanih bazenov v pravo zimsko pravljico z zunanjimi ognjišči in stojnicami vred.

9. Winterwelt, Berlin, Nemčija

Na Potsdamer Platzu v osrčju Berlina te pričakuje eden največjih mestnih božičnih sejmov – Winterwelt. Poleg 500 m2 velikega drsališča je tu še ogromno umetno sankališče. Ko se naužiješ zimskih radosti, pa lahko na božičnem sejmu opraviš še praznične nakupe in poskrbiš za hrano in pijačo.

10. Hotel del Coronado, San Diego, ZDA

Kalifornijski San Diego je znan po soncu, peščenih plažah … in drsanju na ledu? Hotel del Coronado že nekaj let prireja tradicionalno praznično drsanje ob morju. Od ameriškega dneva zahvalnosti do novega leta lahko drsaš na drsališču pod palmami.

11. Jezero Shichahai, Peking, Kitajska

Jezero Shichahai sestavljajo tri povezana jezera – Xihai, Houhai in Quianhai. Leži severno od centralnega Pekinga in zamrzne v hladnih mesecih. Drsaš lahko v prelepem okolju z razgledom na veličastno naravo in čudovite zgodovinske stavbe. Preizkusiš se lahko tudi v kolesarjenju po ledu s posebej prilagojenimi kolesi.

12. Drsališče Princes Street Gardens, Edinburg, Škotska

Novembra in decembra se med obiskom Edinburga obvezno ustavi tudi v zimski pravljici (Winter Wonderland) čisto blizu veličastnega edinburškega gradu. Poleg drsališča so tu še zabaviščni park, božični sejem, odlična hrana in za povrh še kuhano vino.

Katero drsališče je pa tebe najbolj prepričalo? V bistvu ni pomembno – “dostavimo” te prav do vsakega od zgornjih in še kakšnega po čisto tvojih željah! Ustavi se pri nas na Ajdovščini v Ljubljani ali pa nas pokliči na 080 47 42!