NajNajNaj

12 najlepših evropskih plaž, ki jih moraš obiskati

datum objave | 12. junij 2021
39120

Poletje je tu in z njim skrajni čas za sanjarjenje o dopustu in čudovitih plažah, ki se jih – oja! – najde tudi v Evropi. Konec koncev ima kontinent zelo veliko morskih površin in še toliko več otokov ter obalnih grebenov, ki obdajajo vsakega od njih. Predstavljamo ti nekaj evropskih plaž, ki jih resnično moraš obiskati, in sploh ni pomembno, ali poleti ali pozimi.

Platja de Ses Illetes

Formentera, Španija

Plaja de Set Illetes

Formentera je nekoliko bolj umirjena in manj razvpita kot bližnja Ibiza in zato ne žanje toliko pozornosti. Ko jo boš pobliže spoznal, boš ugotovil, da je Formentera prav tako (če ne še bolj) lepa kot Ibiza. Plaža, ki je na tem otoku ne smeš zgrešiti, je Platja de Ses Illetes, ki je videti, kot bi bila vzeta iz Karibskega morja, s turkizno vodo in peskom pudraste barve. Formentera je namenjena romantičnim in zasanjanim dušam.

Porthcurno

Cornwall, Velika Britanija

Porthcurno

Težko verjameš, kajne? Ko slišimo za Veliko Britanijo, je navadno prva asociacija dež, megla in slabo vreme. Zato najverjetneje tam nisi nameraval na plažo, vendar pa boš, presenetljivo, v angleškem Cornwallu našel majhno vasico po imeni Porthcurno, ki se lahko pohvali z eno izmed lepših belo peščenih plaž v Evropi.

Plaža Myrthos

Kefalonija, Grčija

Myrtos

Grčija je znana po prekrasnih in čudovitih plažah, a Myrthos je kljub vsemu alfa in omega, plaža, ki jo definitivno moraš obiskati. Obdana je z gorami in sega v Jonsko morje, voda pa je ledena, čista in globoka. Bodi previden, saj je tukaj zelo strm prelom obale, zato se plavalni začetniki ne oddaljite preveč.

POLETI V GRČIJO

Fuerteventura

Kanarski otoki, Španija

Fuerta

Kanarski otoki sicer med Američani niso tako priljubljeni, Evropejci pa jih imamo za svojo verzijo Karibov. Življenje na Kanarcih je počasno, vino je odlično, kosila pa navadno trajajo več ur, kar za
špansko življenje ni nič nenavadnega. Fuerteventura je najlepša evropska skrivnost, meka za ljubitelje surfanja, poleg vsega pa iz hotelske sobe lahko vidiš Afriko.

SANJAŠ O KANARCIH?

Vik

Vik í Myrdal, Islandija

Vik

Vik je islandska plaža, ki jo krasi črni pesek, celo leto pa jo spremljajo »prijetne« temperature in visoki, močni valovi. Islandija ima podobne plaže kot San Francisco: lepe, a pripravi se na mraz, če se tja odpravljaš nastavljat soncu. Kakorkoli, Vik izstopa ne le zaradi svojih nizkih temperatur, temveč tudi zaradi bazaltnih stolpcev na dnu klifa pred Reynisdrangarskim morjem. Priporočamo, da se namesto plavanja v razburkanem morju raje odpraviš raziskovat tamkajšnje jame ali opazovat mormone, ki so zelo podobni pingvinom in kar se da prikupni.

Porto Katsiki

Lefkada, Grčija

Lefkada

Porto Katsiki, ki bi ga lahko dobesedno prevedli »kozje pristanišče«, je ime dobilo po stari legendi, ki pravi, da naj bi včasih dostop do otoka imele le koze. Ta plaža je na lestvici takoj za zgoraj omenjeno plažo Myrtos in je, kakor pravijo, raj, obdan z Jonskim morjem. Plaža je najlažje dostopna z zasebnimi plovili, le korak od morja pa te čakajo številni lokali.

Cala Luna

Sardinija, Italija

Cala Luna

Morda ti je Cala Luna poznana iz Madonninega filma »Swept Away«? Če ne, ti težko zamerimo, saj verjetno ni dosti ljudi, ki gleda filme z oceno le 3.6 na IMDB-ju. 😉 Ta prekrasna plaža je obdana s kristalno čisto vodo in klifi, v najmočnejšem soncu pa nudi prijetno senco v morskih jamah, v katere se lahko skrijete pred njim.

UGODNO NA SARDINIJO

Plage de Saleccia

Korzika, Francija

Plage de Salecia

Pesek na tej plaži je tako bel, da je kar težko verjeti. Te pol milje pečene plaže je še nedotaknjene in ne preveč turistične, zato ne pričakuj, da boš imel veliko naključne družbe ter prijatelje raje
pripelji s seboj.

Falsterbo

Falsterbo, Švedska

Falsterbo

Švedska, ki je mnogim poznana po svojem uspešnem podjetju Ikea in skupini Abba, preseneča tudi s čudovitimi plažami. Najbolj privlačna v deželi je Falsterbo, kjer boste našli luštne in pisane bungalove, ki povezujejo plažo in ji dajejo zanimiv pridih.

Troia

Troia, Portugalska

Troia

Le slabo uro s trajektom od Lizbone boš našel znamenito obalo na jugu države. Zaliv Troia je ocenjen za najlepšega na svetu! Ponuja umirjen užitek v objemu mehkega peska, turkizne vode in drugih zanimivosti – kot so rimske ruševine, Porto Palafítico in opazovanje delfinov.

ODDIH NA PORTUGALSKEM

Zlatni Rat

Brač, Hrvaška

Zlatni Rat

Hrvaška je nam poznana po številnih otokih in čistem morju, medtem ko jo tujci poznajo predvsem po mapi dogajanja serije Game of Thrones. A Slovencem je vseeno zelo znan Zlatni rat – prekrasna peščena plaža, obdana z borovci in ustvarjena za ljubitelje morja in surfanja.

Cala d’Hort

Ibiza, Španija

Cala d'Hort

Nedvomno je ta otok najbolj prepoznaven po zabavah in žurih s priznanimi DJ-ji ob elektronski glasbi. A poleg tega ponuja tudi ogromno čudovitih plaž in ena izmed najbolj oddaljenih ter nepoznanih je Cala d’Hort, na kateri lahko uživaš ob prekrasnem, čarobnem sončnem zahodu.

Na katero plažo te lahko odpeljemo tokrat? Poletje se bliža, zato je skok v morje obvezen! Pokliči nas na 080 47 42 in uredili bomo, da ga boš najlepše plaže videl tudi v živo!