Vodniki

12 plaž, kjer lahko pričakaš božič v kopalkah

datum objave | 20. november 2017
20644

Nekateri sanjajo bel božič, drugi pa bi najraje pozabili na sneg. Mi ti priporočamo, da vsaj enkrat v življenju doživiš božič na plaži – zagotovo ga ne pozabiš nikoli! V nadaljevanju preveri, katerih 12 plaž je najprimernejših za čakanje na Božička.

1. Avstralija

Novo leto na plaži - Avstralija

Avstralija je najbrž prvi kraj, na katerega vsi pomislimo, ko se spomnimo na božič na plaži. Seveda, v Avstraliji je takrat poletje in ljudje za božič prirejajo zabave z žarom na plaži. Namesto sneženih mož pa lahko narediš peščene! Božični dan pa lahko preživiš ob raziskovanju Velikega koralnega grebena.

2. Havaji

Novo leto na plaži - Havaji

Božič na otoku Kauai na Havajih je seveda topel, kot se za tropsko podnebje spodobi, in praznovanja so dobra mešanica vročega podnebja in božičnega vzdušja: festival luči, božične parade in tudi božični nastopi hula plesalk. Lahko pa imaš tudi bolj umirjeno varianto praznovanja, npr. v vasici Waikoloa Village.

3. Tajska

Novo leto na plaži - Tajska

Krasne plaže, kristalno čisto morje in izvrstno kulinariko imajo tudi na Tajskem. Pad Thai za božič? Zakaj pa ne! Če ga lahko poješ na poti na plažo, v kratkih hlačah, pa sploh. Na Tajskem si oglej budistične templje, pestro naravo in Bangkok. Božič pa lahko pričakaš na belih peščenih plažah Pattaye, ki je zelo priljubljena božična destinacija Tajcev kot tudi turistov. Če pa si želiš predvsem razvajanja, pojdi na otok Ko Samui.

4. Šrilanka

Novo leto na plaži - Šrilanka

Na Šrilanki lahko uživaš v hrani, jogi, deskanju in sproščenem vzdušju na plaži, kjer se zbirajo cele družine in se družijo brez stresa. Božič je praznik tudi na Šrilanki, pa čeprav je le 7 % prebivalcev katolikov, večina pa je budistov. Ko ne praznuješ, si oglej opice, slone in velike kuščarje, in obvezno obišči Narodni park Nala in skalo Sigiriya.

5. Južnoafriška republika

Novo leto na plaži - Južnoafriška republika

V Južni Afriki lahko božični dan preživiš ob plavanju z morskimi psi! Če te to ne privlači najbolj, si raje oglej slone, zebre in leve, na skrajnem jugu pa celo pingvine. Lahko pa se pridružiš lokalnim navadam in greš za božič kampirat. Sicer pa je božič tu dokaj podoben tistemu v Evropi. No, razen žara na plaži.

6. Portoriko

Novo leto na plaži - Portoriko

V San Juanu na Portoriku praznujejo božič ves december pa še malce v januar, tako da je to res zelo “božična” destinacija. 500 let staro mesto San Juan je vso prepredeno z lučkami, kar je res čarobno. Namesto z vejami iglavcev pa tukaj krasijo stanovanja s palmovimi vejami. To je tudi dober čas, da si kupiš lesenega svetnika (podobico) – ali pač steklenico ruma. In si zapoješ Zdaj so prazniki v ritmu salse … Aja, in če 28. decembra vidiš “vojake”, ki ugrabljajo otroke – brez skrbi, to je le praznovanje dneva nedolžnih otročičev.

7. Bora Bora

Novo leto na plaži - Bora Bora

Če se želiš res odklopiti od stresa, si splaniraj božič na Bora Bori. Tukaj je res tropski raj, vmeščen med Veliki koralni greben in plavo laguno. Čakajo te značilne hišice, velika ponudba spa-jev in wellnessa, dramatična pokrajina, sonce in popoln odklop. Tu lahko najdeš plaže, ki se znova in znova uvrščajoo na sezname najlepših plaž na svetu (npr. Matira Beach).

8. Kajmanski otoki

Novo leto na plaži - Kajmanski otoki

Želiš otrokom pokazati karibskega božička v japonkah in kratkih hlačah? Najdeš ga na Kajmanskih otokih! Seveda je tu tudi veliko okrasja, praznovanj in vsesplošnega vročega božičnega vzdušja. Popelji se z avtobusom na turo ogledovanja božičnih lučk, zapleši na znane božične melodije, v reggae beatu.

9. Samoa

Novo leto na plaži - Samoa

Samoa, ta neverjetni pacifiški otok, je najlepša v času okoli božiča in novega leta, pa čeprav je to najbolj vroč del leta. Tudi tukaj te čakajo naravnost neverjetne plaže, tropski vrtovi, zelene lagune. Božič praznujejo v velikem slogu, po načelu “12 dni božiča”, s petjem in gledališkimi predstavami, z žurkami in vsem, kar spada zraven.

10. Kaikoura, Nova Zelandija

Novo leto na plaži - Kaikoura, Nova Zelandija

Če želiš božič preživeti v družbi delfinov, kitov in tjulnjev, se odpravi na Novo Zelandijo. Poleg morskih sesalcev te čaka tudi obilica sonca. Tradicionalni božični menu pa zamenjaj za novozelandsko morskega. Tudi tukaj ljudje za božič radi kampirajo in pečejo hrano na žaru – sliši se prav osvežujoče, kajne?

11. Kostarika

Novo leto na plaži - Kostarika

Na Kostariki je v novembru in decembru suho obdobje, kar pomeni, da je to idealen čas za obisk te srednjeameriške države, ki jo na eni strani obliva Severni Pacifik, na drugi pa Karibsko morje. Veliko sonca, veliko plaž! Tukaj za božič hiše in celo jaslice okrasijo s cvetjem in sadjem. V božičnem času, ki traja ves december in začetek januarja, se na Kostariki dogaja ogromno festivalov in celo karneval, kar si res moraš ogledati. Poleg narodnih parkov in selitve kita grbavca, ki poteka ravno v tem času!

12. Maldivi

Novo leto na plaži - Maldivi

Maldivi so kraj zate, če si želiš luksuzno razvajanje, ob katerem pozabiš na odmetavanje snega in ostale obveznosti, ki te čakajo doma. Maldivi, skupina atolov v Indijskem oceanu, so brez dvoma ena najbolj osupljivih destinacij, saj se ponašajo z azurno čisto vodo, navidez nedotaknjenimi plažami in klimo, ki je vse leto prijazna. Žal pa se zaradi klimatskih sprememb gladina morja vsako leto dvigne za skoraj centimeter in tako počasi požira te rajske otočke. Tu se lahko nastaniš v neverjetno romantičnih hišicah nad vodo, se potapljaš v kristalni vodi in opazuješ pisane ribe.

Spakiraj kopalke in božičkovo kapo ter preveri ponudbo akcijskih cen letalskih kart za tople kraje! 😉

Oddaj povpraševanje