Vodniki

13-dnevna tura iz Mexico Cityja do Cancúna

datum objave | 05. julij 2021
1084

zma

Prvi dan: Prihod v Mexico City; Drugi dan: Voden ogled Teotihuacana in odhod v Pueblo; Tretji in četrti dan:Odkrij čare dobre hrane in pijače v Oaxaci, potem pa se odpravi na turo ruševin gore Albán. Peti do sedmi dan: Oglej si vasi domorodcev v okolici San Cristobala. Lahko se odločiš tudi za obisk kanjona Sumidero. Osmi in deveti dan: Obišči ruševine Palenque, ki se skrivajo globoko v džungli. Deseti in enajsti dan: Razišči tržnice v Méridi in začuti kolonialni navdih mesta. Dvanajsti dan: Postanek v Chichén Itzá na poti v Cancún, kjer lahko uživaš na plaži, si kupiš spominke in ogledaš okolico. Trinajsti dan: Odhod iz Cancúna.

Na turo se je odpravila tudi naša Vanja in delila z nami spodnje slike. Pravi, da je tura enkratna in da je zelo uživala.

legvan

Legvan :: prosto se sprehajajo po Mehiki, najdeš jih v Chichen Itzi, v Cancunu, Playi del Carmen in Tulumu

chichen itza

Chichen Itza :: “one of the new seven wonders of the world”

mezcal

Mezcal :: pokušina mezcala, ki ga pridelujejo doma. Ta pijača je zelo podobna tequili, pridobivajo jo iz kaktusa Agava in vsebuje cca 40 % alkohola. Črv v steklenici naj bi dodal okus mezcalu.

chamula village
Chamula – tipična indijanska vas, kjer veljajo drugi zakoni. Velja poligamija, smrtna kazen, krajani pa se zdravijo pri lokalnih šamanih in obiskujejo obrede, ki jih prireja lokalni duhovni vodja. Za svoje rituale in obrede izkoriščajo lokalno katoliško cerkev, ki so jo tam zgradili španski osvajalci.

Za dodatne informacije piši na travel@nomago.si ali nas obišči v poslovalnici, kjer ti bodo izkušeni popotniki pomagali izbrati potovanje življenja.

Kaj praviš, si za potovanje v Mehiko? Če je odgovor “da”, imamo ravno v tem hipu odlično akcijo zate – letalska karta z Dunaja v Mexico City že od 522 €! Oglasi se v naših poslovalnicah v Ljubljani in Novi Gorici ali pokliči na 080 47 42!