Nomago nasveti

13 stvari, ki jih lahko počneš, ko obtičiš na letališču

datum objave | 06. marec 2022
15003

Možnih razlogov, da obtičiš na letališču, je mnogo: morda si eden tistih, ki vedno pridejo na letališče še kakšno dodatno uro pred predvidenim check-inom, mogoče letalo zamuja ali pa čakaš na naslednji let. Se zgodi. Mogoče si že vajen čakanja na letališčih, če pa potrebuješ kakšno idejo, kaj početi v tem času – tu je nekaj predlogov:

1 Pripravi si potovalni načrt. Seveda v sanjskem svetu to urediš že doma, vendar pa vsi vemo, da je presneto težko skombinirati urejanje še zadnjih zadev v službi, klicanje mame, zalivanje rož in pakiranje, zato včasih res ne ostane prav nič časa za načrtovanje. In res nočeš vsak dan med zajtrkom brskati po spletu in ugotavljati, kako vse stlačiti v en sam dan.

2 Organiziraj svojo e-pošto, da lahko ob vzletu zares pozabiš na pisarno, Tako te ne bo že ob pristanku grabila panika, ker nekaj ni bilo urejeno. Posebej se posveti tistim sporočilom, ki jih odlagaš že ves teden.

3 Počisti iz torbice ali žepov vse neuporabne malenkosti. Saj veš: stari računi (še posebej tisti, v katere si spravil staro žvečilko), stari balzami za ustnice, raztreseni kovanci (v valutah držav, v katere se najbrž ne boš vrnil prav kmalu), vizitka nekoga, ki se ga sploh ne spomniš več, napol pogrizena energijska ploščica … Zdaj je čas, da pripraviš prostor za nove, počitniške drobnarije, ki te bodo še nekaj mesecev spominjale na dopust.

4 Počisti tudi svoj telefon, računalnik in druge naprave, ki rade nabirajo neuporabne smeti vseh vrst. Pobriši razne fotografije žepov, pijane selfije in ostale nasploh slabe fotografije ter tako sprosti prostor za nove slike s tega potovanja.

waiting aiport girl

5 Pripravi si glasbeni izbor za počitnice. Prav zares nočeš ves dopust poslušati le enega komada.

6 Poskrbi za svojo kožo. Letenje kožo zelo izsuši, tako da ji privošči kakšno vlažilno nego. Uredi nohte (če si jih lakiraš, imaš zdaj ogromno časa za reševanje okrušenega ali razpacanega laka) ali pa se odpravi v letališki salon, kjer se lahko malo razvajaš.

7 Poišči si svoj novi parfum v brezcarinski prodajalni. Opremi se z vzorčki, da se med dopustom zares prepričaš, če ti vonj ustreza. Poleg tega te bo vonj parfuma vsakič spomnil na krasno potovanje.

8 Kupi si zbirko križank. Te ti pridejo prav tudi, če se odpravljaš na plažo – v nekaj urah sončenja boš preposlušal že vse glasbene hite, prebral vse brezplačnike z letala, že 100-krat preveril dogajanje na družbenih omrežjih in zdaj pridejo na vrsto križanke! Zaposlile bodo možgane in lahko jih rešuješ tudi med srkanjem sangrije ali mojita (v tem času se porodijo najbolj zanimive rešitve).

9 Nauči se nekaj fraz v jeziku dežele, v katero potuješ. Hola, bonjour in ciao ne štejejo. 😉

10 Preveri letališki salon. Na nekaterih letališčih niso več dostopni le tistim v poslovnem razredu, ampak lahko z dokaj nizkim doplačilom (dobrih 15 €) dostopaš do prelepih prostorov z neomejenimi prigrizki in pijačo ter predvsem bolj čistimi stranišči. Iskreno, če boš na letališču preživel kar nekaj časa, boš tak znesek hitro porabil za hrano in razne »nujne« počitniške nakupe.

11 Namesto v salon se lahko odpraviš tudi v najbližji bar in naročiš steklenico vina. Zakaj pa ne – živiš le enkrat. Poskrbi le, da ne zamudiš letala. 😉

12 Če najdeš primeren kotiček, lahko tudi malo zadremaš na nekaterih letališčih je to bolj udobno kot na drugih.

13 Poveži se na letališko povezavo Wi-fi in na Instagramu objavi fotografijo z letališča (ali s počitnic, če se vračaš) – opremi jo z našim hashtagom #allwedoistravel, da bomo vsi vedeli, kje si obtičal. 😉

No, ne glede na to, kaj boš počel: to, da obtičiš na letališču, pomeni, da se nekam odpravljaš ali pa si se ravno od nekod vrnil – zato se nikar ne obremenjuj preveč.

Če potrebuješ pomoč pri organizaciji potovanja, nam pa le sporoči – skušali bomo poskrbeti, da bo čakanje na letališču kar najkrajše. Pokliči nas na 080 47 42 ali obišči eno od naših poslovalnic.

Oddaj povpraševanje