Tips&Tricks

14 neverjetnih prenočišč, v katerih bo spanje prvovrstna izkušnja

datum objave | 12. septembra 2018
5539

Si že kdaj prespal zares visoko nad tlemi, na žerjavu ali med krošnjami deževnega gozda? Ne? Kaj pa v izdolbeni skali? Si naveličan klasičnih hotelov in si pripravljen malo začiniti običajno hotelsko življenje? Potem nadaljuj z branjem, predstavljamo ti namreč najbolj nenavadna prenočišča tega sveta.

1. Spusti se v sanje na prizemljenem letalu na Švedskem

Naslednjič, ko se boš mudil v Stockholmu, zavij v zares kulski hostel, ki so ga umestili kar v (ne več delujoče) letalo jumbo jet. Zagotovo boš sanjal, da spiš med oblaki. 😉

 

View this post on Instagram

 

#jumbostay 😍 Really????

A post shared by Alina 🖤 (@alina.culovic.turculet) on

2. V Amsterdamu lahko prespiš na žerjavu

Kje drugje kot pa v norem Amsterdamu bi se sploh še lahko spomnili, da je mogoče prenočiti tudi na žerjavu? Vsi, ki imate strah pred višino ali visenjem nad tlemi, dvakrat premislite, preden opravite rezervacijo! 😉

3. V Peruju lahko prenočiš med drevesi

Načrtuješ amazonsko pustolovščino? Noč lahko preživiš v hišici na drevesu in pustiš, da te uspavajo krošnje dreves. Namesto budilke te bodo zdramile navihane opice in ko boš odprl okno spalnice, te bo pričakal pogled na bohotno tropsko zelenje.

 

View this post on Instagram

 

“Let’s wander where the wifi is weak (or nonexistent)”. ☺️🌳 I took this photo during my first day at @treehouselodge in the Amazon. Tripod, clicker, and a jungle that came much more alive at sunset. Monkeys howling, trees moving to the rhythm of the wind, crickets and frogs mastering a powerful opera, and 10 treehouses around me all running on solar energy and a water recycling and reusing system. You wonder why I adore eco-friendly hotels? This is why. Resorts can’t give us this. This right here is luxury. The eye-opening kind. The one that helps us connect, recharge and refocus. And the one that helps us understand the true meaning of being alive. 🌿☀️ I’ll be sharing all videos on my ig stories today, and more photos to come! Would you guys stay here? 🌿🌿 #liveconsciously #travel #sustainable #ecofriendly #naturelover #amazon #theamazon #treehouse #nature #view #travelblogger #waterthruskin #vegantravel #greentravel #holistic #solotravel #wanderlust

A post shared by Valeria H- WaterThruSkin® (@waterthruskin) on

4. Zadremaj v podzemnem mestu Coober Pedy

Mesto Coober Pedy na jugu Avstralije je tako zelo vroče, da so njegovi prebivalci vse preselili pod zemljo. Bolje rečeno, celotno mesto so izdolbli v skalo pod tlemi. V podzemnih rovih tako najdemo trgovine, restavracije in celo hotele ter hostle.

6. V Turčiji se zlekni v posteljo visoko nad tlemi

Kaj pa, če bi si med potovanjem po Turčiji privoščil sproščen dan stran od živžava, in noč preživel v prisrčni koči na podpornih stebrih, do katerih te vodi precej stopnic?

 

View this post on Instagram

 

🛎🛏

A post shared by Kadir’s Tree Houses (@kadirstreehouses) on

7. V Tokiu lahko prespiš kar v knjižnici

Udobno se namesti med police, vzemi v roke kakšno knjigo in naj te prijetno čtivo zapelje v spanec. Vsak vogal tega hostla, khm, knjižnice je tako fotogeničen, da si zagotovo zasluži objavo na Instagramu. 😉

8. Nazaj k naravi v Urugvaju

To gostišče je umetniško, a tudi zelo naravno in divje. Če si želiš stran od ponorelega sveta in nazaj k naravi, je ta umirjena in preprosta koča pravi naslov.

9. V Avstraliji lahko noč preživiš za zapahi

Si predstavljaš izraz na obrazu tvoje mame, ko ji poveš, da si noč preživel v zaporu? 😉 Če te zanima, kako je bivati na hladnem, vendar se vedeš vzorno in ne povzročaš preglavic organom pregona, se odpravi v ta zanimiv hostel, ki je nastal iz bivšega zapora.

 

View this post on Instagram

 

LIVE FREE OR DIE #fallsfestival

A post shared by Ben Mactaggart (@benmacofficial) on

10. Počuti se kot kralj v solni palači v Boliviji

Kolikokrat si že imel možnost prenočiti v palači? Privošči si počitek v osupljivi slani palači, ki je dejansko izdelana iz soli. Preden odjadraš v sanje, si lahko privoščiš sproščujoče plavanje v bazenu s slano vodo.

11. Na Švedskem si lahko privoščiš sladek spanec v ledenem hotelu

Brez skrbi, ne boš zmrznil. 😉 Spanje v tem pravljičnem hotelu te bo očaralo in vsaj za kratek čas popeljalo v Narnio.

 

View this post on Instagram

 

Ice Hotel #icehotel

A post shared by Saori Masuda (@saori_vj) on

12. V Egiptu te čaka peščeni hotel

Brez skrbi, čeprav je ta mala graščina narejena iz peska, se zagotovo ne bo podrla ob prvem prepihu. 😉

13. Preživi noč v kapsuli v Hong Kongu

Kitajci slovijo po tem, da znajo z dizajnom zelo dobro izkoristiti prostor. Tudi ta hostel, kjer je soba oblikovana nad tlemi v kapsuli, je tak primer. Če ne maraš zaprtih prostorov, pa se temu zanimivemu prenočišču raje izogni.

14. Na Maldivih si privošči večerjo v osupljivi restavraciji pod vodo

Za konec pa še namig za res nepozabno večerjo. Ko boš na Maldivih, je obvezen postanek v restavraciji pod vodo, kjer lahko ob dobri hrani uživaš ob pogledu na čudovito življenje v morju.


V katero nenavadno prenočišče se boš odpravil pa ti? Kamor koli si že želiš, naši agenti ti zagotovo lahko pomagajo – obišči nas v naši poslovalnici na Ajdovščini v Ljubljani ali pa pokliči na brezplačno telefonsko številko 080 47 42.

Oddaj povpraševanje