NajNajNaj

15 odbitih doživetij, ki jih moraš dodati na svoj potovalni seznam

datum objave | 12. september 2021
15803

Po koncu teh nenavadnih razmer po svetu bo zagotovo čas za nova doživetja. Za lažje načrtovanje tvojega naslednjega potovanja smo ti pripravili seznam odbitih doživetij, ki jih moraš v letu 2021 nujno uvrstiti na svoj ‘bucket list’:

1) Opazovanje sončnega zahoda na Table Mountain, JAR

Na večini seznamov ‘stvari, ki jih moraš videti v Cape Townu’ boš našel Table Mountain. In prav je tako! Če bi rad to izjemno goro videl v njeni najlepši različici, ostani na njej vse do sončnega zahoda.

2) Iskanje skritega zaklada na bolšjem sejmu v Brooklynu, ZDA

Veliko jabolko ponuja nešteto znamenitosti, vendar je malo takšnih, ki jih ne smeš izpustiti. Ena izmed njih je prav gotovo bolšji sejem v Brooklynu. Odprt je vse leto, na njem pa lahko najdeš široko izbiro unikatnih izdelkov in rabljenih stvari. Pssst, na sejmu je izjeeeemno dobro poskrbljeno tudi za ljubitelje ulične hrane (saj smo vendar v Brooklynu!).

brooklyn

3) Preizkušanje igric v moskovskem Muzeju arkadnih iger, Rusija

Muzej, v katerem lahko preigravaš avtomate in spoznavaš igrice, ki so jih igrali otroci hladne vojne, še preden so se na svetu pojavili Pac-mani in Street Fighterji.

4) Iskanje razsvetlitve v jamah Waitomo, Nova Zelandija

Kresničke, ki niso večje od komarjev, v jamah Waitomo uprizarjajo izjemne svetlobne predstave. Na voljo so vodeni ogledi, ki so vsekakor vredni svojega denarja.

5) Potovanje po Maroku z najetim avtomobilom

»Road trip« po Maroku bo morda tvoja najbolj nora izkušnja letošnjega leta! Široke ceste, malo prometa in obcestne koze, ki se pasejo na drevesih – potrebuješ še kak razlog za odhod?

maroko

6) Plutje po kanalih Cambridga, Velika Britanija

Cambridge, mesto, ki je od Londona oddaljeno manj kot uro vožnje, obiskovalcem med drugim ponuja tudi mirne vožnje s čolni po kanalih okrog ene izmed najstarejših univerz na svetu.

Cambridge kanali

7) Vožnja po vietnamskem podeželju s skuterjem

Skuterji so v jugovzhodni Aziji sestavni del vsakdana prebivalcev in greh bi bil, če jih ne bi izkusil vsaj enkrat. Za tako dogodivščino se ne moremo spomniti boljše kulise, kot je vietnamsko podeželje!

8) Naj te vodi severni sij

Ja, vemo, da je opazovanje severnega sija na seznamu večine popotnikov, vendar še toliko fotografij sija na Instagramu ne more nadomestiti pristne izkušnje. Na Islandiji je najboljši čas za ogled tega fenomena med septembrom in sredino aprila, ko so noči najtemnejše.

severni sij

9) Iskanje navdiha v varšavski ulični umetnosti

Glavno mesto Poljske se ponaša z neverjetno navdihujočo ulično umetnostjo, ki se zmeraj spreminja in pojavlja na različnih krajih. Varšava je platno, ki nikdar ne spi.

Varsava ulicna umetnost

10) Raziskovanje pokopališča ladij, Kazahstan

Aralsko morje je bilo nekoč eno izmed štirih največjih jezer na svetu, danes pa služi kot zbirka starih, prizemljenih ladij. Morbidno, lepo in zastrašujoče, vse obenem!

11) Daj svoje živce na preizkušnjo v tokijskem Muzeju zajedavcev, Japonska

Oh Japonska, tako zelo te imamo radi. Prav nič na svetu se ne more primerjati z muzejem parazitov s celega sveta v japonskem glavnem mestu. Imaš dovolj močne živce?

12) Poležavanje na plažah Corona, Filipini

Zakaj se ne bi umaknil od bazenov, polnih klora, in pregnal stres v enem izmed najčistejših jezer v Aziji (Kayangan), nato pa se še spočil na sanjski plaži, sploh s tako pomenljivim imenom? To je sedaj kar nujno obiskati! 😀

13) Vožnja po Indiji z rikšo

Ali je lahko še kaj boljšega?!? Kar nekaj agencij v Indiji ponuja izposojo rikš, ki so dovolj prostorne za dva človeka s prtljago. Manj stresno kot vožnja z avtom in vsekakor veliko bolj inovativno odkrivanje draguljev Indije.

riksa Indija

14) Lebdenje v Mrtvem morju, Izrael/Jordanija

Mrtvo morje ima tako visoko slanost, da v njem lebdiš. Med raziskovanjem svete dežele v Izraelu ali enega izmed sedmih čudes sveta, Petre v Jordaniji, najdi čas za plavanje oz. lebdenje v tem izjemnem čudežu narave.

15) Vzpon na Lagoinha do Leste, Brazilija

Se spomniš slike, ki jo posname vsak, ki obišče Brazilijo, tebe pa ob njej zagrabi napad ljubosumja? To je to. Vredno vzpona, verjemi.

Lagoinha do Leste

In, katero bo tvoje naslednjo doživetje?