NajNajNaj

5 filmov za wanderlust

datum objave | 17. januar 2021
5932

Mrzli dnevi. Ležiš na kavču, a tvoje misli so nekje drugje. Morda v gurmanski Franciji, divji Tajski, odštekani Japonski, na pomladni Aljaski … Kaj praviš na kakšen dober film?

Amelie

Kje? Francija

Zgodba: Navihan francoski film, v katerem se simpatična Amelie ukvarja z izboljšanjem življenja svojih sosedov na malce drugačen način.

The Beach

Kje? Tajska

Zgodba: Leonardo DiCaprio igra popotnika, ki pristane v globinah otoka tajske divjine. Znajde se v komuni, ki nasprotuje človeškemu potrošništvu in kmalu spozna, da ima tudi ta način življenja veliko pomanjkljivosti.

Lost in Translation

Kje? Japonska.

Zgodba: Odličen vpogled v japonsko kulturo in noro glavno mesto Tokio. Ikebane, sobe za karaoke in glavna igralca, Scarlett Johansson in Bill Murray, so le eni izmed več razlogov za ogled tega filma.

Into the Wild

Kje? Severna Amerika

Zgodba: Christopher McCandless se po študiju odloči pustiti za sabo svoje vsakdanje življenje in se z avtoštopom poda vse do Aljaske. Vse to skoraj brez denarja. Film, ki vam da občutek, da lahko že danes spakirate nahrbtnik in greste na pot.

The Bucket List

Kje? Po svetu.

Zgodba: Morgan Freeman in Jack Nicholson se spoznata v bolnici, oba z diagnozo neozdravljive bolezni. Odločita se, da morata pred smrtjo izkusiti še veliko norih stvari.