NajNajNaj

5 knjig za potovanje po Italiji

datum objave | 06. september 2021
5456

Italija je dobesedno “čez cesto”, pa vendar si upamo trditi, da je Slovenci ne poznamo prav dobro. Morda nekje do Benetk še seže naše znanje, pa še kakšen podatek o Koloseju, OK, nekaj o Toskani … potem pa je to to. Ne, ne – sosede, še posebej tako lepo državo, kot je Italija, je pač treba spoznati bolje! Torej, če potuješ v Italijo, nikar ne pozabi kakšne odlične knjige. Samo zate smo pripravili 5 predlogov – 5 knjižnih uspešnic.

Under the Tuscan Sun

Avtor: Frances Mayes

Vsebina:Frances Mayes, priznana pesnica, uspešna kuharica in popotniška pisateljica, nam opiše svojo izkušnjo, ko je kupila in obnovila staro vilo na podeželju Toskane. V svoji knjigi prikaže enostavno smiselnost življenja v Italiji. Poleg vsega ustvari veliko svežih receptov, ki jih vključi v knjigi.

The Solitude of Prime Numbers (v prevodu Samotnost praštevil)

Avtor: Paolo Giordano

Vsebina: Praštevilo je število, ki se lahko deli samo samo s seboj in s številom 1. Alice in Mattia, oba “praštevili”, ne sodita v družbo in sta raje sama s seboj. Označujejo ju tragedije v otroštvu, zaradi katerih ne moreta najti prijateljstev. Ko se srečata, prepoznata svojo posebnost. Čudovita knjiga, ki te bo zagotovo navdušila!

Eat, pray, love (v prevodu Jej, moli, ljubi)

Avtor: Elizabeth Gilbert

Vsebina: V svojih tridesetih je imela Elizabeth Gilbert vse, kar si lahko ženska želi – moža, hišo in uspešno kariero. Ampak kaj, ko je namesto sreče in zadovoljstva čutila paniko in zmedenost. Tako je pustila vse in se odpravila v Italijo, Indijo in na Bali iskat smisel življenja.

Gomorra (v prevodu Gomora)

Avtor: Roberto Saviano

Vsebina: Prvenec avtorja se potopi v organizirano mrežo kriminala v Neaplju, ki se ukvarja z mamili, modo in toksičnimi odpadki. Gomorra je pogumno raziskovalno delo avtorja, ki plačuje ceno – 24-urni nadzor.

Angels & Demons (v prevodu Angeli in demoni)

Avtor: Dan Brown

Vsebina: Ko Robert Langdon, specialist za simbole, dobi nalogo razvozlati skrivnosti simbol, ki je vžgan v truplo, si niti predstavlja ne, kaj mu bo prineslo potovanje v Italijo. Slediti mora 400 let stari poti simbolov, ki se vije čez Rim, in najti rešitev, ki bo rešila Vatikan pred izbrisom.

Ideje za branje smo ti dali, seveda pa ti lahko damo tudi kakšno za potovanje. Poleg Italije ti z veseljem priporočamo še marsikatero destinacijo glede na tvoje želje. Oddaj povpraševanje ali nas pokliči na 080 47 42!

Oddaj povpraševanje