Tips&Tricks

5 maratonov, za katere je vredno prepotovati svet

datum objave | 25. oktober 2018
10468

Ob današnjem tekaškem prazniku v Ljubljani se spodobi pogledati, na kakšnih malo bolj nenavadnih maratonih lahko preizkusiš svojo maratonsko kondicijo. Zate smo izbrali 5 lokacij in konceptov, ki niso čisto vsakdanji in jih lahko preizkusiš že letos ali pa naslednje leto.

Seveda, teči skozi Pariz, London, New York, po Havajih ali na Kilimanjaro je vsekakor slikovito in nepozabno, a če hočeš doživeti nekaj res posebnega, se odpravi na enega od naslednjih 5 resnično zanimivih maratonov.

Švicarski novoletni maraton

Tale maraton je definitivno dobra ideja za bližajoči se 1. januar. Če bi namreč rad kakšno novoletno zaobljubo, na primer maraton, obkljukal že takoj po tem, ko odbije polnoč, se lahko pridružiš tekačem, ki tečejošvicarski novoletni maraton v Schlierenu blizu Zuricha. Tečejo se štirje krogi ob reki Limmat. Ni kaj, novo leto bi težko začeli bolj zdravo. Vsakega 1. januarja, opolnoči.

Maraton po Kitajskem zidu

Od leta 1999 je možno teči maraton tudi po Kitajskem zidu. Začne se na strani, kjer leži mesto Tianjin in je s svojimi 5164 stopnicami in številnimi vzponi ena najzahtevnejših prog, a tudi dih jemajoč način, da si ogledaš sam zid kot tudi okolico. Potekal bo 19. maja 2018.

Maraton med divjimi živalmi

V Južni Afriki lahko odtečeš Big Five Marathon, najbolj divji maraton na svetu, saj tu tečeš po savani, ob divjih živalih – ravno na to se nanaša tudi njegovo ime, na velikih pet divjih živali: leva, leoparda, nosoroga, slona in bivola. Poleg noro slikovite savane in živali te čaka tudi precej vzpenjanja in neizprosno sonce … Odličen test zmogljivosti. Odvil
se bo 23. junija 2018.

Rock’n’roll maraton v Lizboni

Lizbonski maraton se začne v obalnem mestecu Cascais, potem pa poteka po bregovih reke Tagus vse do Lizbone. In zakaj se mu reče Rock’nRoll Maraton? Ker tekače ves čas spremlja živa glasba 30 rok bendov! Hudo, a ne? Datuma za 2018 še ni – svetujemo ti, da spremljaj spletno stran maratona, potem pa pot pod noge. 😉

Originalni maraton v Atenah

Če že gremo na maraton v tujino, pa pojdimo tja, kjer se je vse začelo: v Atene, kjer naj bi se leta 490 pred našim štetjem zgodil izvorni maratonski tek. Ta zgodovinska pot poteka 21 km navkreber in prečka grobnico atenskih vojakov in zaključne točke olimpijskih maratonov leta 1896 in 2004. Rezerviraj si 12. november 2017. Prezgodaj? Potem pa počakaj na datum naslednje leto! 🙂

Huh, si vedel, da ti maratoni sploh obstajajo? Naša ekipa bo z veseljem poskrbela za tvojo letalsko vozovnico, hotelsko namestitev in zavarovanje za tujino. Podpiramo šport, še posebej, če ga znaš združiti s potovanji!

Oddaj povpraševanje

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

izberi si novice zase