Nomago nasveti

5 razlogov, zakaj brati na potovanjih

datum objave | 23. julij 2021
4898

Se v tvojem kovčku poleg ostale prtljage vedno znajde tudi knjiga? Pravi knjižni molji prisegajo, da so ravno knjige najboljši sopotnik, saj ne bodo obogatile le tvoje domišljije, ampak te tudi kratkočasile na potovanju. Izkoristi priložnost in s seboj vzemi takšno, kjer bo zgodba postavljena v deželo, v katero potuješ in bo tako poskrbela še za dodatno popestritev tvojega dopusta.

Ker se veliko popotnikov sprašuje, ali bodo imeli med potovanjem res čas za branje, smo pripravili 5 glavnih razlogov, ki te bodo prepričali, da se bo knjiga znašla tudi na tvojem naslednjem potovalnem seznamu za pakiranje.

1. Krajšanje časa med dolgimi vožnjami

Ne glede na to, ali potuješ v Evropo ali v bolj oddaljene dežele, tvoja pot skoraj zagotovo vključuje polet z letalom, verjetno pa tudi druga prevozna sredstva, kot so vlak, avtobus ali avto. Če ne želiš, da bi se ti ta vlekla v neskončnost, je prava rešitev knjiga – ta te reši tudi, ko tvoj prijatelj od izčrpanosti zaspi.

2. Čas za počitek po dolgem dnevu

Poznaš občutek, ko po celodnevnem hitenju in raziskovanju tuje države zvečer kar padeš v posteljo? Če ti po tem ostane še dovolj energije, namesto pametnega telefona raje vzemi v roke knjigo, ob kateri si boš lahko spočil misli, preden se boš lotil štetja ovčk pred spanjem.

3. Knjiga je najboljši prijatelj solo popotnikov

Si se na svoje potovanje odpravil kar sam? Potem je naš nasvet, da si naberi zalogo knjig, ki te bodo kratkočasile med potovanjem – med srkanjem kave v kavarni, ob opazovanju sončnega zahoda s hriba ali pod palmo na rajskih plažah. Ko boš spoznal prijatelje na poti ali se vrnil z zasluženega oddiha, tako ne boš pripovedoval le potovalnih zgodb. 😉

4. Krajšanje dolgčasa v neskončno dolgih vrstah

Če je tvoje potovanje malce bolj turistično obarvano in si zjutraj zamudil zgodnje vstajanje, se boš slej kot prej znašel čakajoč v dolgih vrstah za ogled želenih atrakcij in znamenitosti. Ker je takrat tako imenovano »gledanje v zrak« potrata časa, iz nahrbtnika raje privleci svojo najljubšo knjigo. Ne glede na to, ali je pred teboj še 10 ali 100 ljudi, bo čas bliskovito minil!

5. Tvoja naslednja knjiga te lahko preseneti

Se ti je že kdaj zgodilo, da si na potovanje pozabil vzeti svojo knjigo? Čeprav lahko tudi v tujini najdeš knjigarne na skorajda vsakem vogalu, je naš nasvet, da se pustiš presenetiti knjižnim vilam. Si že slišal zanje? Gre za mednarodno organizacijo, kjer tako imenovane »knjižne vile« skrivajo knjige, opremljene z nalepko, pentljo in sporočilcem v več kot 100 državah sveta, lokacijo pa objavijo na družbenih omrežjih. Najboljša stvar pri vsem tem je, da boš lahko v svoje potovanje vnesel še razburljivo pustolovščino, na koncu katere te bo čakala knjiga presenečenja. 😉

Smo te prepričali, da boš na svoje naslednje potovanje vzel knjigo? Pri izbiranju si boš moral pomagati kar sam, lahko pa ti priskočimo na pomoč pri iskanju ugodnih letalskih kart do želene destinacije. Obišči nas v naši poslovalnici v Ljubljani ali Novi Gorici ali nas pokliči na 080 47 42.

ODDAJ POVPRAŠEVANJE