Tips&Tricks

6 enostavnih prigrizkov za poletne zabave

datum objave | 31. maj 2021
9032

1. Sveža poletna brusketa

Brusketa je prigrizek, ki izhaja iz Italije in je nekaj čisto preprostega. Gre za popečen kruh, katerega obložiš s češnjevim paradižnikom, popraženem na oljčnem olju in česnu, dodaš nekaj sveže bazilike in brusketa je pripravljena.

Poletni recepti

2. Piščančja in ananasova nabodala

Obarvaj svojo vrtno zabavo v tropsko vzdušje. Pripravi nabodala s piščančjim mesom in ananasom. Oboje popečeš na žaru, da se koščki lepo karamelizirjo in okusi med seboj prijetno prepletejo. Super izbira lahke hrane za te vroče dni.

Poletni recepti

3. Paradižnikova solata s popečenim kruhom

Gre za zelo enostavno in hitro pripravljeno poletno kosilo. Zmešaj solato po svojem izboru in jo posuj s popečenim kruhom, narezanim na kocke. Dodaj še nekaj svežih začimb (baziliko, peteršilj ali por) in lahko poletno kosilo je pripravljeno.

Poletni recepti

4. Toskanska testeninska solata

Testeninam dodaš mešano pečeno zelenjavo, jogurtov preliv in vse skupaj dobro premešaš. Ta okusna solata je kot nalašč za poletne zabave. Pripraviš jo lahko že zjutraj, saj bo brez težav v hladilniku počakala do večera.

Poletni recepti

5. Sadno zelenjavna solata z lubenico

Stisni sok limone, dodaj ščepec soli, ¾ čajne žličke popra in ščepec sladkorja. Vse skupaj premešaj in prelij čez sadno zelenjavno solato, pripravljeno iz lubenice, kumaric, manga, jalepene paprike, čebule in bazilike. Rahlo premešaj in serviraj s koruznim čipsom.

Poletni recepti

6. Gazpacho

Zmelji česen, narezano čebulo, paradižnik, zeleno, kumare in bučke. Dodaj par kapelj oljčnega olja, kisa, sol in poper. Vse skupaj zmešaj s paradižnikovo mezgo in popraži na ognju. Prelij v veliko posodo in dodaj še malce sveže narezane zelenjave. Preden postrežeš naj se gazpacho dobro ohladi. Ob serviranju dodaj svež avokado in na žaru popečene kozice. Odlična mrzla juha za vroče poletne dni.

Poletni recepti

Vir fotografij: Foodnetwork

So okusne jedi tisto, kar te pritegne k obisku novih dežel? Oglasi se v naših poslovalnicah v Ljubljani in Novi Gorici ali pokliči na 080 47 42!