Vodniki

6 razlogov za obisk Cookovih otokov

datum objave | 28. april 2016
11748

Veliko je lokacij na svetu, ki se lahko pohvalijo z lepimi plažami in čistim, privlačnim morjem. Kako se odločiti le za eno? Mi vam danes predstavljamo 6 razlogov, zakaj ravno na Cookove otoke. Preberite.

1. Plaže

Na Cookovih otokih so najbolj nore plaže, z belim peskom in umirjenimi lagunami ter seveda z visokimi palmami. Ko se naveličaš ležanja na plaži, pa se lahko popelješ z ladjico in pomalicaš sveže ribe ter tropsko sadje.

2. Potapljanje

Že z dihalko in plavalno masko boš videl veliko lepot pacifiških koralnih grebenov, pisane ribe, morske kače in morda celo želve. Če pa se potapljaš tudi bolj resno, te čaka neverjetno doživetje z vidljivostjo na 30 metrov pisanih grebenov, in to brez pretirane gneče.

3. Nakupovanje

Obišči kulturno tržnico Punanga Nui v osrčju Rarotonge! Tu najdeš celo mavrico tropskega sadja (njamiiii!), saronge, bižuterijo, pletene košare, rezbarije in spominke za vse domače. Vse to ob pravem karnevalskem vzdušju in večno nasmejanih ljudeh.

Poiskati velja tudi pregrinjala narejena z značilno polinezijsko tehniko krpank – tivaevae, in če si pri denarju, črne bisere.

4. Potovanje v času

Če na Rarotongo priletiš iz Aucklanda, prečkaš mednarodni časovni pas, tako da na Cookove otoke prideš preden si odletel z Nove Zelandije. Noro, kajne? In ko pristaneš, te pričakajo sproščeni ljudje in občutek, da si bogu za hrbtom, ampak na najboljši možen način. Če hočeš res uživati v tem vzdušju, se odloči za najem hiške na otoku Mitiaro, kjer živi le cca 180 ljudi.

5. Zgodovina in kultura

Ne zamudi muzeja, pusti se domačinom povabiti na pivo in v nedeljo ob 10ih obišči cerkev – na Cookovih otokih je to prav zabaven dogodek s petjem in plesom! Nenazadnje je odkrivanje lokalnega življenja najboljši del potovanj.

6. Aitutaki

Aitutaki je najbolj romantičen otok, kar jih je in popularna destinacija za poroke, medene tedne ter ostale romantične dogodke. Palme, kristalno čiste lagune, lepotni saloni, romantični šotori na plaži … Skratka, pravljično!

Bo to tvoja naslednja počitniška destinacija?

Oddaj povpraševanje