NajNajNaj

7 dizajnerskih hostlov, v katere si boš pravzaprav želel iti

datum objave | 07. december 2017
3060

Kako gredo skupaj potovanje z omejenim proračunom in prestižne namestitve? Mhm, tudi to se da – nič več sumljivih hostlov s škripajočimi pogradi in neprijetnimi cimri: po novem ti tudi hostli nudijo luksuz. V angleščini se jih je prijelo poimenovanje »poshtel« – nobel hostel. 😉 Na izjemnih lokacijah po izjemno ugodnih cenah – pod 50 € na noč!

The Quarter – Hostel & Co-working Space, Bangkok, Tajska

Bangkok je neuradna prestolnica »poshtelov«, tako da je kar težko izbrati le enega. The Quarter se nahaja le streljaj od trga Siam in železniške postaje. Njegova posebnost je čist, svetel dizajn in skandinavsko navdahnjeni detajli. V vseh sobah najdeš dovolj prostora za shranjevanje, zvočno izolirana okna ter zavese, ki zagotavljajo nekaj zasebnosti, ponekod pa so na voljo tudi večji pogradi za posebej udobno spanje. Če te tudi med potovanjem čaka nekaj dela, boš navdušen nad prostorom za co-working (z brezplačno kavo in prigrizki), če pa si prišel le dopustovat, si privošči počitek v visečih mrežah na strehi z izjemnim razgledom na mesto. V hostlu ti je na voljo tudi brezplačen zajtrk.

We_Crociferi, Benetke, Italija

Prav v središču mesta na vodi je We_Crociferi – nekdaj samostan, zdaj pa hostel. Dvorišče je obdano z zidom, stene krasijo originalne freske in antični stebri, samostanske celice pa so bile predelane v sodobne prostore za radovedne popotnike. Medtem ko so sobe preproste, so skupni prostori opremljeni zelo eksperimentalno: starinski zemljevidi, neometane stene in topla osvetlitev ustvarjajo kontrast starodavnim zidovom. Hostel je odprt predvsem v poletnem obdobju, ko se spremeni v stičišče turistov in domačinov, saj prirejajo različne dogodke – filmske večere, karaoke, delavnice.

Hostel Oddsson, Reykjavik, Islandija

To nekdanje skladišče iz 40. let prejšnjega stoletja je postalo prelep dizajnerski ho(s)tel (tako si pravijo sami). Turkizne ploščice, pastelno modra tla in roza lijaki – te moramo res dodatno prepričevati? Mednarodno oblikovanje z lokalnimi poudarki, načrtno prepletanje nasprotij, ekscentričnost in naprednost zaznamujejo ta nenavaden hostel. Razkošje se tu skriva v podrobnostih: po naročilu izdelano pohištvo, vgradne omare, barvne kompozicije v stilu Davida Hockneyja in osupljivi razgledi na zaliv Faxaflói … in soba za karaoke! In ne pozabimo na masažno kad na strehi 😉

A post shared by Robert Chen (@robertgoodgood) on

We Hostel, São Paulo, Brazilija

Dvorec iz leta 1926 je postal dizajnerski hostel in je eden prvih v živahnem brazilskem mestu. Že sama stavba je s svojim art decojevskim videzom prava paša za oči, posebej pa te bodo očarali skupni prostori, kjer najdeš visoke strope, oboke, lesena tla, retro pohištvo in minimalistične dodatke. Hostel se nahaja poleg parka Ibirapuera v stanovanjski soseski v središču mesta, zato pogosto prirejajo zabave na prostem za lokalce in obiskovalce – glasbe, piva in caipirinh ne bo zmanjkalo. Ob mirnejših večerih je možen ogled filma, tečaj kuhanja, lahko pa preprosto počivaš v skupnih prostorih, kjer je na voljo veliko revij in knjig.

A post shared by Azahara (@azaharamartin) on

Kosta Hostel, Seminyak, Bali, Indonezija

Bali je postal središče za digitalne nomade in trajnostno naravnane popotnike. Kosta je popoln primer ekološkega popotništva v tem koncu. Hkrati je dovolj blizu Cangguja, da si hitro v središču dogajanja, in dovolj umaknjen, da se lahko umakneš pred vrvežem. Posestvo je reciklirano iz starih balijskih hiš, sredi razkošnega vrta pa se nahaja bazen. Ni pomembno, ali se na otok odpravljaš deskat, žurat ali počivat – tu se boš počutil kot v Aličini čudežni deželi, saj se turkizne stene in okenski okviri prekrasno ujemajo s starinskimi kamnitimi tlemi in pohištvom ter sodobno opremo sob. Hostel vodijo profesionalni deskarji, ki ti bodo znali svetovati, kam se odpraviti, da ujameš najboljše valove.

A post shared by Wahyu Andhika (@wahyuandhika22) on

Sputnik Hostel, Moskva, Rusija

Sputnik je s svojim sodobnim oblikovanjem zanimiv kontrast različnim moskovskim barom in restavracijam v sovjetskem slogu, ki privabijo marsikaterega turista. Nahaja se čisto blizu glavnih moskovskih znamenitosti, kot je Rdeči trg, hkrati pa je v razvijajoči se soseski z mnogimi bari, kavarnami, galerijami in živahnim nočnim življenjem. Sobe z opečnatimi stenami in skupni prostori so pozorno opremljeni z obnovljenimi lesenimi mizami, grafikami in svežim cvetjem. Kuhinja in čitalnica sta ti vselej na voljo, priporočamo pa, da si privoščiš tudi tradicionalni ruski zajtrk.

Hostli Generator, Rim, Amsterdam, Berlin, Stockholm, Pariz in še kje

Generator te bo prepričal, ne glede na to, ali se z njihovo pomočjo odpraviš raziskovat berlinsko techno sceno, uživat v rimskem »sladkem življenju« ali občudovat köbenhavnske modne lokale. Generatorje najdeš marsikje v Evropi, namenjeni pa so popotnikom, ki želijo udobje in izjemen dizajn po dostopnih cenah in brez razposajene mularije na sosednjem pogradu. Severnejše podružnice so opremljene precej minimalistično, rimski in pariški Generator pa sta bolj pisana – z vzorci po stenah in tleh, s svetlimi lučmi ter starinskimi kavči.

Četudi ne maraš navadnih hostlov, so tile »nobel hostli« čisto druga zgodba, kajne? Si katerega od poshtlov že obiskal? Poglej si še več udobnih hotelov in hostlov ali pa se oglasi se v naši poslovalnici na Ajdovščini v Ljubljani ali pokliči 080 47 42 in kmalu boš lahko v živo izkusil nobel hostle. 😉

Oddaj povpraševanje