NajNajNaj

7 najbolj cool kinodvoran na svetu

datum objave | 30. avgust 2015
85981

Kino na vrhu strehe, Melbourne, Avstralija

Tukaj boš poleg filma videl tudi odličen in nepozaben razgled. Kino se nahaja na vrhu ene izmed višjih stavb v Melbournu. V tej zgradbi pa poleg kina najdeš tudi kung-fu akademijo, knjigarno in zanimivo trgovino piškotov. Čisto na vrhu pa se nahaja lokal, kjer si ob kozarčku ali dveh lahko na svežem Avstralskem zraku ogledaš izbrani film.

Kino

Vir Fotografije: Airows.com

Castro teater, San Francisco, Kalifornija

Dvorana je bila zgrajena že leta 1922 in je ena izmed najlepših kinodvoran v zgodovini. Danes je to tudi prostor, kjer se odvijajo številni filmski festivali.

Kino

Vir Fotografije: Airows.com

Električni kino (Electric cinema), London, Velika Britanija

Sto let stara kinodvorana je res nekaj posebnega! Ima plišasto notranjost in neverjetno udobne sedeže, barsko postrežbo, če bi te slučajno zeblo pa se lahko pokriješ z mehko dekico iz kašmirja.

Kino

Vir Fotografije: Airows.com

Thisio kino, Atene, Grčija

Od vseh naštetih je tale resnično najboljša izkušnja. Thisi kinodvorana namreč že 80 let velja za dom grške zgodovine. Priporočamo ogled filma v zgodnjem začetku poletja.

kino

Vir Fotografije: Airows.com

Raj Mandir kino, Jaipur, Indija

Tukaj se odvijajo največje svetovne premiere in Raj Mandir resnično nikoli ne razočara. Nismo čisto prepričani, ali je to zaradi Art Deco zunanjosti in notranje opreme, ali zaradi sedežev, ki so iz biserov, rubinov, smaragdov in diamantov, a skupaj tvorita razlog, da je čisto vsak film v zadnjih 25 letih v tej kinodvorani razprodan.

Kino

Vir Fotografije: Airows.com

Alamo Drafthouse, Austin, Texas

Kino se je odprl leta 1997 v Austinu, danes pa se je razširil že na 11 različnih lokacij po državi. Zakaj? Zaradi posebnosti, kot je to, da vstop ni dovoljen otrokom, mlajšim od 6 let, pred filmom ne predvajajo nobenih oglasov in tukaj velja resnično stroga prepoved uporabe mobilnih telefonov. Poleg tega pa med filmom strežejo tudi odlično lokalno pivo.

kino

Vir Fotografije: Airows.com

4DX, Seoul, Južna Koreja

Gre za prvi 4D kino na svetu, kar je vsekakor razlog, da je ta kinodvorana požela veliko zanimanja. 3D tehnologijo so nadgradili na način, da je v sedežih vgrajena tehnologija, ki omogoča, da med filmom občutiš tudi vonj, veter in vodo.

Kino

Vir Fotografije: Airows.com