Delo v tujini

7 razlogov za delo v tujini

datum objave | 10. januar 2020
8486

Te moramo res prepričati, da se odpraviš na delo v tujino? Če se še kar odločaš, te morda prepriča naslednjih nekaj razlogov.

delo v tujini

Zasluži za svoje potovanje

Delo = denar. Denar potrebuješ za potovanje. Če si že od nekdaj želiš na road trip po Route 66, si ogledati deželo Hobitov ali se naučiti surfanja na avstralskih plažah, bo ta podvig toliko lažji, če ga podpreš z delom v tujini. Nič več mučnega »šparanja« za potovanje pred odhodom, saj te v tujini čaka »žepnina«.

Nauči se novih spretnosti

V tujini se boš verjetno lotil različnih odštekanih služb, s katerimi se nikoli ne bi ukvarjal doma. Tovrstna dela ti bodo prinesla nove izkušnje, znanja in spretnosti, ki ti bodo v prihodnosti prišle zelo prav.

Seznanil se boš tudi z drugačnim načinom dela, kar ti lahko pomaga tudi pri tvoji naslednji službi doma. Ne pozabi tudi, da bo tvoja zgodba dela v tujini enkratna tematika ob razgovorih za službo.

delo v tujini

Dokaži staršem svojo samostojnost

Čeprav se boš verjetno lotil sezonskih del, ki verjetno ne bodo največji izziv tvoje kariere, ti bo selitev v tujino dala veliko mero samostojnosti. Ko si daleč stran od doma, si prisiljen, da se znajdeš – vse od pakiranja, potovanja, iskanja dela ter prenočišča – ko se boš vrnil domov, te starši ne bodo več spoznali, tvojo samozavestno neodvisnost pa bodo cenili tudi delodajalci.

Spoznaj lokalce

Veliko lokalcev spoznaš tudi, ko zgolj potuješ, vendar so ta srečanja bežna in površinska. Ko nekje živiš dlje časa, spoznaš ljudi v pravi luči, vključno z njihovimi navadami, kulturo in načinom življenja.

Zraven pa boš postal še ambasador Slovenije, zato se kar pripravi na to, da nihče ne ve, kje se skriva naša državica. Vendar, če narediš dobro reklamo, jo bodo po srečanju s tabo vsi hoteli obiskati.

delo v tujini

Skleni nova prijateljstva

Če nekje preživiš več časa in tam dejansko živiš, dobiš priložnost, da skleneš prijateljstva, ki te bodo spremljala še leta po prihodu domov. Težko bo, ko se bo treba posloviti, ampak ne pozabi, da boš imel kup prijateljev po celem svetu, ki jih greš lahko obiskat.

Bodi več kot le turist

Če veliko potuješ, na koncu ne opaziš več razlik med muzeji, spomeniki, zgradbami in ulicami, zato boš toliko bolj cenil izkušnjo dela v tujini, saj spoznaš svoj nov »dom« kot domačin in izkusiš pristno vsakdanje življenje.

Izkusi pravo svobodo

Ko se enkrat odpraviš v tujino, te ta zasvoji. Izkušnje, samozavest in znanje tujih jezikov, ki jih boš pridobil v času dela izven Slovenije, ti zelo poenostavijo vse prihodnje podvige – doma in v tujini. Spoznaj, kako majhen je svet in da je vse mogoče, če si motiviran in se potrudiš, da dosežeš svoje cilje.

Smo te prepričali? Če nam še kar ne verjameš, se oglasi v naši poslovalnici na Ajdovščini 1 v Ljubljani, piši nam ali nas pokliči na 080 47 42 – tu nas je cel kup, ki smo to izkušnjo že doživeli in z veseljem delimo svoje navdušenje s tabo. Na voljo smo ti vsak dan od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro.