Nomago nasveti

7 razlogov, zakaj je poletni kamp najboljša izbira za počitnice

datum objave | 21. januar 2022
13908

Več kot deset milijonov ameriških otrok gre v kampe vsako poletje. To sploh ni presenetljivo, glede na to, da so poletni kampi v ZDA tradicija že več kot 150 let in da imajo otroci ogromno razlogov, da se odločijo za tovrstne počitnice. Ali veš, da se en tak tipičen ameriški kamp nahaja le nekaj ur vožnje stran? To je Camp California v Dalmaciji!

Zakaj je kamp najboljša izbira za poletne počitnice za vse otroke med 7. in 17. letom? Čeprav je poletje še daleč, ni nikoli prezgodaj za načrte.

1. Veliko novih mednarodnih prijateljev

Kamp ponuja priložnost, da se otroci družijo z vrstniki iz več kot 40 različnih držav in vadijo znanje tujih jezikov. To je odličen način, da spoznajo nove prijatelje in se naučijo o različnih krajih in kulturah.

Zaljubil sem se v kamp. Spoznal sem dekle z imenom Manny, ki živi v New Yorku, in ona je res kul. Govori špansko in jaz govorim japonsko. Naučila sva se veliko novih besed. Velikokrat smo se zabavali v vodnem parku. Zopet se bova videla v kampu to poletje. – Minchiko, 13 let

2. Več kot 30 različnih aktivnosti

Večina kampov ponuja igre in dejavnosti, ki jih otroci verjetno ne morejo početi na svojem dvorišču ali celo v svoji soseski. Lahko poskusijo lokostrelstvo, jadranje, fotografijo, ples in sto drugih zanimivih aktivnosti! Če tvoj otrok ostane doma, mu je hitro dolgčas, v kampu pa bo doživel vedno nekaj novega.

3. Najboljša preizkušnja

Niso vse stvari, ki jih otroci počnejo v kampu, enostavne, in prav je tako! Novi izzivi, kot so preizkušanje novih športov, učenje novih veščin in iger ali doseganje novih ciljev, so zelo koristni in otroci vam bodo hvaležni.

Šla sem na poletni tabor in opravila sem plavalni test! Prej sem komaj znala plavati, zato je bil to velik dosežek. Počutila sem se odlično. – Mina, 13 let

4. Spoznavanje narave

Camp California je na idilični lokaciji Pakoštane v Dalmaciji. Otroci se bodo naučili, kako lepa in pomembna je narava v resnici. Brez dreves, zemlje, vode in živali ljudje ne bi mogli preživeti in naj se tega naučijo tudi tvoji otroci.

5. Sprememba okolja

Včasih je pomembno, da gredo otroci “na svoje”, stran od znanega okolja, in najdejo “nov kotiček” zase. Kamp ponuja odlično priložnost za novo izkušnjo, preživljanje časa z novimi prijatelji in bivanje v popolnoma novem okolju.

6. Prava šola za nove spretnosti

Vse aktivnosti in krožki v kampu so izjemne priložnosti, da se otroci naučijo nekaj novega – lončarstvo, jadranje ali ultimate frisbee. V kampu otroci oblikujejo pomembne življenjske veščine, kot so neodvisnost, zaupanje vase in samozavest. Ker bodo otroci vsak dan živeli v skupnosti, je to odličen način, da se naučijo sodelovati, sklepati kompromise in biti strpni.

7. Boljše počutje

Z vsemi zabavnimi igrami in aktivnostmi je kamp odličen način, da se otroci naužijejo svežega zraka. Plavanje, pohodništvo in ukvarjanje s športom je veliko bolj zdravo, kot če otroci ostanejo doma vse poletje.

Zadnja in najbolj pomembna stvar pa je, da se bodo otroci Campa California spominjali za vedno.

 

Prostih mest hitro zmanjka, zato prijavi svojega otroka še danes. Lahko pa si ogledaš tudi ponudbo drugih kampov, ki so na voljo – svojega otroka lahko pošlješ na počitnice v Anglijo, Nemčijo, Irsko ali ZDA.