Vodniki

7 razlogov, zakaj se boš zaljubil v Japonsko

datum objave | 07. november 2015
10073

Če se odpravljaš na Japonsko, preberi naših 7 nasvetov, da bo tvoje potovanje res tista prava popotniška izkušnja, o kateri boš prijateljem razlagal še dolga leta.

1 Templji in Zen vrtovi

Japonska

To je kraj, kjer je vzdušje res sproščujoče in pomirjujoče. Kaj takega lahko vidiš le na Japonskem.

2 Sushi

Japonska

Riževe rolice s surovo ribo, ki jih dobiš lahko tudi pri nas, so na Japonskem čisto nekaj drugega. Tudi najslabši japonski sushi je še vedno mnogo boljši kot vsak povprečen, ki ga lahko naročiš kjer koli drugje na svetu.

3 Vljudnost

Japonska

Japonci so znani po tem, da so res vljuden narod. Ljudje so zelo ustrežljivi in radi pomagajo, nič čudnega ne bo, če te bo domačin pospremil do kraja, ki ga iščeš, le da bi se prepričal, da ga boš res našel. Tudi če na primer ne bodo našli angleške besede za „bankomat“, te bodo enostavno pospremili in tako vodili do njega. Prav tako je „sorry“ zelo pogosta beseda, če je kaj prepovedano, bodo to povedali na zelo prijazen način. Prijaznost in vljudnost tako izražata dušo Japonske.

4 Hitri vlaki

Japonska

Ekspresni japonski vlaki lahko 9-urno vožnjo skrajšajo na 2 uri in pol. To je nekaj, kar ves svet potrebuje. So prostorni, čisti, hitri, skratka, odlična izbira za prevoz od točke A do točke B. Na poti lahko tudi prihraniš, sploh če si pred odhodom urediš Japan Rail Pass, s katerim potuješ ceneje.

5 Obcestni avtomati

Japonska

Na Japonskem je ogromno avtomatov in skoraj nikoli nisi več kot 10 metrov oddaljen od naslednjega. Kamor koli pogledaš, boš videl avtomat, ki ti ponuja vse, kar potrebuješ: pivo, šejk, vodo, čaj – nekaj, kar te bo odžejalo.

6 Moda

Japonska

Japonska moda je nekaj posebnega. Tukaj boš srečal ljudi, oblečene v kaj, česar si ne bi mogel predstavljati niti v sanjah.

7 Sake

Japonska

Japonsko riževo vino je ena najboljših pijač, ta prijetni sadni okus bo zagotovo očaral tudi tebe. Je tudi odlična družba japonski hrani.

Pred odhodom na Japonsko ne pozabi na Japan Rail Pass, s katerim občutno prihraniš pri prevozih po celi državi.