Vodniki

8 razlogov za obisk magične Tanzanije

datum objave | 01. maj 2021
10860

Spodaj smo izbrali 8 razlogov, ki te bodo prepričali v obisk Tanzanije. Uživaj v branju!

1. Živa verzija Levjega kralja v parku Serengeti

Nobeno potovanje v Tanzanijo ni popolno brez obiska spektakularnega Serengetija, domovanja vseh živali, ki bi si jih želeli videti v Safariju. Park namreč meji na park Masai Mara v Keniji in če imaš kanček sreče, lahko v sezoni migracij opazuješ selitev gnujev. Kot prizor iz Levjega kralja!

Tanzanija, lev, levji kralj

2. ”Dom za upokojene slone”

Predlagamo, da si ogledaš področje sesedlega vulkana Ngorongoro. Pokrajina je prekrasna, sploh pogled z vrha. Znotraj parka je ogromno živali, mogoče najbolj zanimivi so starejši sloni, ki se lahkotno sprehajajo in malicajo iz okoliških dreves. V njih je moč zaznati spokojnost, ki jo res moraš nujno občutiti.

Tanzanija, Sloni

3. Povzpni se na streho Afrike

Kilimanjaro je s svojo mogočno postavo prava paša za oči. A bodi pripravljen, vzpon na najvišjo goro Afrike ni lahkoten sprehod. Ture lahko trajajo tudi več dni, za najbolj zahtevne boš potreboval tudi en teden ali več, odvisno od trase. Pot je fizično zahtevna in vodi čez tropski gozd vse do zasneženega vrha, kjer pa se počutiš kot na drugem planetu.

4. Otok začimb

Že samo ime „otok začimb“ je vznemirljivo. Zanzibar, bivše središče suženjske trgovine je polno zgodovine, polno žalosti, a vendar tako živ in magičen kraj, nabit s pozitivno energijo. Zbudil se boš ob zvokih jutranje molitve in se na zajtrk sprehodil po starih ulicah in ob tem občudoval prekrasno arhitekturo. Ob sončnem zahodu se odpravi na koktajl na plaži in opazuj lokalne fante, kako plešejo capoeiro. Ponoči je na plaži tudi mnogo stojnic s hrano, ki jih nikakor ne smeš zamuditi. Ne pozabi obiskati plaže Nungwe in Kendwa, prva je ravno pravšnja za romantično večerjo ob morju, druga pa za prežuranje cele noči ob zvokih reggae glasbe.

Tanzanija, Capoeira

5. Stara prestolnico Bagamoyo

Samo uro vožnje iz prestolnice Dar es Salaam leži staro mesto, prežeto s temačno zgodovino. Bivše središče trgovine s sužnji in slonovino je sedaj znano predvsem kot ribiško mesto. Bagamoyo ima veliko populacijo rastafarjancev, ki so znani po svoji umetnosti, kar se vidi na vsakem koraku. Veliko je koncertov in raznih delavnic. Vsekakor priporočamo obisk.

6. Skoči na Tazara vlak do Zambije

Vožnja z Tazara vlakom je ena najboljših načinov potovanja preko Afrike. Dvodnevna vožnja je daleč od udobja in razkošja, ampak je vseeno epska avantura! Skozi okno lahko opazuješ, kako se narava spreminja iz bogato zelene in gričevnate Tanzanije do zlatih ravnic Zambije. Ob postankih poklepetaj z domačini, ki ob železnici prodajajo vodo in banane.

7. Doživi najlepše sončne vzhode in zahode

Tanzanija je mogoče najlepše mesto, kjer lahko doživiš sončni vzhod. S pogledom na Indijski ocean ali iz Zanzibarja je vsak vzhod nekaj posebnega, še posebej, ko vidiš silhueto tradicionalne jadrnice v daljavi. Sončni zahodi so najlepši v Serengetiju, ki zaradi svoje ogromne velikosti zagotavlja filmske scene. Osamelo drevo, divja žival ali dve in oranžen zahod. To je sončni zahod v Serengetiju.

Tanzanija, živali, sončni zahodi

8. Hrana!

Hrana v Tanzaniji je preprosto božanska. Mešanica tradicionalne afriške kuhinje z močnimi arabsko/indijskimi vplivi. V Bagamoyu lahko pričakuješ riž in fižol na vsakem koraku. Ob obali pa je rib in raznih morski sadežev v izobilju. V dar es Salaamu je tu nekaj velikih ribjih tržnic, na obali pa lahko kupiš razne ribe kar iz ribiških ladij! Ugali je še ena popularna jed Afrike. Je neke vrste gosta koruzna kaša, ki jo občasno servirajo tudi z mesom. Stone Town Food Market je kraj, kjer lahko najdeš vse, kar si zaželiš. Poskusi tudi Konyagi, alkoholno pijačo zmešano s Fanto, servirano v plastični vrečki!

In na koncu skoči s trajektom na bližnji Zanzibar! Obljubimo, da ti ne bo žal 😉

Tanzanija, Zanzibar

Kaj praviš? Bo tvoja naslednja destinacija Tanzanija?

Bi šel raje na organizirano potovanje, kjer bi poleg Tanzanije videl še Kenijo? Klikni TUKAJ in preveri paket potovanja!

#allwedoistravel