NajNajNaj

8 top aktivnosti, ki jih na Havajih ne smeš zamuditi

datum objave | 29. september 2015
5569

1 Deskanje

Havaji so po deskanju poznani že od leta 1779, ko se je na desko prvič postavil poročnik James King. V zgodovini je bilo deskanje predvsem kraljevi šport, imenovali so ga kar “šport kraljev”, danes pa gre za eno bolj priljubljenih aktivnosti, ki je na voljo skoraj po vsem svetu. Deskanje je eden izmed najbolj priljubljenih morskih športov, Havaji pa so še vedno najboljša in tudi najbolj priljubljena destinacija za deskarje.

Deskanje

2 Jahanje

Krasna, edinstvena, in celo malo zastrašujoča izkušnja – jahati vzdolž strmih obmorskih klifov Molokai. Na poti boš priča prekrasnemu razgledu in številnim zanimivostim, za konec pa se podaj še v Kalaupapa nacionalni zgodovinski park, ki je še posebej vreden ogleda.

jahanje

3 Manta Rays

Si že slišal zanje? Gre za čudovite in tudi zelo velike morske živali, ki dosežejo tudi do 7 metrov. Prebivajo le v tropskih vodah in če se odpravljaš na Havaje jih enostavno moraš videti.

Manta Rays

4 Sproščanje v SPA centrih

Večina turistov se za Havaje odloči, ker si želijo umirjenega dopusta, kjer se lahko sproščaš in samo uživaš ter tako malo umiriš od vsakdanjega stresa. Definicija sproščujočih počitnic je za vsakega drugačna, za ene to pomeni ležanje na plaži, za druge opazovanje zanimivih živali in odkrivanje kulture, za tretje pa je druga beseda za sproščanje masaža. Na Havajih boš našel veliko SPA centrov, ki ponujajo prvi raj na zemlji. Preizkusi!

SPA

5 Pohod na legendarno Na Pali obalo, Kauai

Gre za odlično backpakersko izkušnjo, ki ponuja čudovit razgled. Pot je bila prvotno zgrajena v sredini leta 1800, vodi pa po ozkih serpentinah, ob prepadu in pečinah, zato ni treba posebej poudarjati, da se tja odpravi le, če si izkušen in pripravljen na takšen podvig. Malo truda se seveda izplača, saj boš zanj posebej lepo nagrajen: na koncu poti se namreč razprostira zlata peščena plaža Kalalau.

Pohod

6 Praznik Luaus

To je praznik, ki pomeni eno izmed najbolj priljubljenih aktivnostih na Havajih. Pravijo, da se mora vsakdo vsaj enkrat v svojem življenju udeležiti vsaj enega tovrstnega praznika. Uživaj večer havajske kulture, spoznaj njihova lokalna živila, tradicionalno Luaus gostijo, kjer ne manjka zabave in tropskih koktajlov. Pripelji svojo družino in prijatelje in se skupaj naučite tamkajšnje umetnosti in obrti, kot je na primer pletenje košar.

Luaus

7 Plaže, ki ti vzamejo dih

Če greš na Havaje seveda izkoristi nekaj dni samo za ležanje na plaži, raziskuj in poišči tisto, ki ti bo najbolj ustrezala. Tukaj jih je na voljo ogromno in ena je lepša od druge. Poskrbi, da se boš z dopusta iz Havajev vrnil zagorel, poln energije in predvsem spočit in prenovljen.

Hawai

8 Opazovanje kitov

Vsekakor ne smeš zamuditi ene izmed najbolj čarobnih doživetij, ki jih ponujajo Havaji. Odpravi se na turo, ki omogoča opazovanje kitov, saj je to ena najboljših stvari, ki jih lahko počneš v teh Pacifiških otokih, izkušnja, ki je ne boste zlahka pozabili. Videti ogromne kite grbavce v akciji, med njihovo letno migracijo pomeni res nekaj čisto posebnega, ti da občutek svobode, medtem ko te prijetno boža topel veter in vonj sladkega in slanega havajski zraka. Nekaj posebnega je opazovati, kako elegantno in lepo plešejo ogromni, 40-tonski kiti grbavci po jasnih vodah Pacifika.

Opazovanje kitov

Ne spreglej današnje ponudbe za Havaje!