Vodniki

9 idej, kaj početi v Dallasu

datum objave | 22. november 2019
1606

Pravijo, da je v Teksasu vse večje, Dallas pa to še posebej uteleša. Spada v četrto največje metropolitansko območje v ZDA in je pomembno središče gospodarstva, izobraževanja ter umetnosti. Tu se je odvijala znamenita limonada Dallas (z velikimi frizurami) in tu se je zaključilo življenje velikega Johna F. Kennedyja. Tu boš pil zmrznjene margarite in jedel najboljši chile con queso.

V zadnjem času pa je Dallas še posebej zanimiv za slovenske ljubitelje košarke 😉

Kaj si je (poleg tekme Dallas Mavericks) še treba ogledati, ko boš v Dallasu?

1 Dallaški arboretum in botanični vrt

Če v Dallas potuješ z družino, bosta arboretum in botanični vrt odlična izbira za sproščen dan na prostem. Otroci bodo posebej navdušeni nad otroškim pustolovskim vrtom Rory Meyers, za kosilo pa si pripravite piknik na za to namenjenih prostorih. Park je miren, zaradi zaščite rastlin pa aktivni športi v njem niso dovoljeni.

arboretum

2 Muzej Sixth Floor Museum

Muzej se nahaja v 6. nadstropju stavbe, v kateri se je skrival Lee Harvey Oswald v času atentata na tedanjega predsednika Johna F. Kennedyja. V muzeju si lahko ogledaš informacije o atentatu ter o življenju in delu priljubljenega predsednika. In seveda lahko pogledaš skozi okno, od koder so bili izstreljeni usodni streli.

sixth floor

3 Naravoslovni muzej Perot

Muzej Perot je zelo priljubljen predvsem med otroki, saj je tu priložnost za samostojno raziskovanje in učenje skozi izkušnje. Petnadstropni muzej ima 11 stalnih razstavnih dvoran z neverjetnimi videovsebinami in 3D-računalniškimi animacijami, prepričljivimi simulacijami, poučnimi igrami ter interaktivnimi kioski.

4 Park Klyde Warren

V Dallasu je kar precej zelenih površin, vendar ni prav dosti parkov tako novih in dobro vzdrževanih, kot je park Klyde Warren. Park obsega več kot dva hektara in povezuje predmestja in središče mesta. Tu je veliko travnikov, tekaških prog, vodnih fontan, pasji park ter organizirane brezplačne aktivnost – od joge do filmskih projekcij.

5 Center American Airlines

V to večnamensko areno se boš odpravil, če greš gledat košarkarsko (tako je, tu domujejo Mavericksi) ali hokejsko tekmo ali pa morda na kakšen koncert. V izjemno lepo vzdrževani dvorani lahko udobno sedi kar 21000 obiskovalcev.

6 Tramvaj na aveniji McKinney

Na aveniji McKinney najdeš zadnjo delujočo progo tramvaja, ki vodi mimo nekaterih največjih znamenitosti, muzejev in restavracij v mestu. Vozi brezplačno. Nekoč je bilo v Dallasu 25 tramvajskih prog, ki pa so jih leta 1956 ukinili in zamenjali z avtobusi.

tramvaj

7 Dallaški muzej umetnosti

Ustanovljen je bil leta 1903 in je ena največjih ustanov te vrste v ZDA. Tu si lahko ogledaš kar 25000 umetnostnih del iz obdobij od 3. stoletja dalje. Oglej si tako afriško kiparstvo kot tudi sodobna dela Georgie O’Keeffe, Jacksona Pollocka in Andy Warhola. Od leta 2013 je vstop brezplačen, tako da si muzej preprosto moraš ogledati (vstopnino zaračunajo le za posebne razstave).

8 Katy Trail

Ta slikovita tlakovana pot je dolga okrog 5 kilometrov in vodi od centra American Airlines mimo središča mesta vse do študentskega naselja univerze Southern Methodist na severu. Večina poti poteka po senci, tako da se lahko odpraviš na tek ali kolesarjenje.

9 Stolp Reunion

Dallaško nebo ne bi bilo popolno brez žareče krogle na obzorju. Razgledni stolp se dviga nad mestno središče na kar 171 metrih. V 50. nadstropju si lahko privoščiš pregrešno drago večerjo z veličastnim razgledom na mesto.

skyline reunion

Obišči tekmo NBA ali NHL

Za vse ljubitelje športa smo pripravili zanimivo ponudbo – vabimo te na potep po Dallasu ter ogled zanimivih tekem, ki se bodo odvijale v času tvojega potovanja.

December v Dallasu

Decembra lahko doživiš praznično vzdušje v Dallasu in se odpraviš gledat dvoboj med Dončićem in Dragićem.

Več informacij

Športno potovanje marca

Marca te vabimo na kar tri slovensko obarvane tekme v Dallasu – dve košarkarski (tu boš lahko navijal za Dončića) in eno hokejsko (na tej tekmi boš navijal za Kopitarja).

Več informacij

Oddaj povpraševanje