Intervju

Aljin vodič po Portugalski

datum objave | 27. februar 2016
9672

Alja je lansko poletje prečesala velik del Portugalske in vprašali smo jo, katerih je bilo njenih top 5. Če se to pomlad odpravljaš na Portugalsko tudi ti, preveri katerih krajev ne smeš izpustiti. Preveri tudi njen vodič po Španiji in Amsterdamu.

1. Lizbona

Slikovita prestolnica te bo zagotovo prevzela s številnimi čari! Skozi staro središče, zgrajeno na sedmih gričih, se razprostirajo razgibane ulice, ki jih krasijo stavbe, pokrite z azulejo ploščicami. V mestu z bogato zgodovino muzejev zagotovo ne zmanjka, pestra pa je tudi izbira za urbane pohajkovalce. Barvita ulična umetnost in kreativne arhitekturne rešitve so vsekakor paša za oči! Naj te prevzame živahnost distrikta LX Factory in mogočnost tamkajšnje knjigarne. Za razvajanje brbončic se odpravi na Mercado de Ribeira, pod okriljem Time Out Lisboa. Konec dneva pa se povzpniše na enega izmed miradourov in uživaj v razgledu na zlato obsijan most 25. aprila (Ponte du 25 Avril).

2. Porto

Čarobno mestece, skozi katerega se vije svež atlantski veter, je kot nalašč za dan ali dva dolg oddih. Po zajtrku s pogledom na reko Duoro, se podaj na raziskovanje starega mestnega jedra. Oglej si čudovito železniško postajo Sao Bento, ki jo krasijo poslikane ploščice z motivi vsakdanjega življenja. Ne izpusti obiska najstarejše knjigarne na Portugalskem Livraria Lello & Irmão in sosednjega butika A vida Portuguesa. Sprehodi se čez most Dom Luisa I in se naužij čarobnega pogleda. Popoldan pa preživi na drugi strani brega reke Duoro, v Vila Nova de Gaia, in se prepusti okušanju vrhunskih vin v eni izmed številnih priznanih vinskih kleti.

3. Dolina reke Duoro

Znamenita portugalska vinorodna regija, ki leži v dolini reke Duoro, ne ponuja zgolj vrhunskega vina, pač pa tudi nadvse slikovito pokrajino in številne arhitekturne presežke.

4. Algarve

Južni del Portugalske krasijo nebeške plaže, vasice zavite v belino in gruče zagorelih deskarjev.

5. Rt Roca

Konec Evrope ali Rt Roca je rt ob Atlantskem oceanu in skrajna zahodna točka Portugalske ter celinske Evrope.

Za več čudovitih in zanimivih potovalnih vodičev obišči Aljin blog Ljubeznice, ker pa vemo,da te zdaj že močno zanima, kako najceneje do Lizbone, ti ponujamo nekaj možnosti:

  • letalska karta iz Milana do Lizbone v aprilu, maju ali juniju že od 109 € dalje
  • letalska karta iz Benetk do Lizbone v aprilu, maju ali juniju od 248 € dalje, jeseni pa cene padejo na 139 €

Predlagamo, da nam pošlješ povpraševanje za termin, ki bi ti najbolj ustrezal!