Novice

Če potuješ z zagrebškega letališča, pozor!

datum objave | 06. april 2017
5229

Danes se na zunanjih mejah Evropske unije začenja poostren in sistematični nadzor potnikov, zato se na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško že pojavljajo daljši zastoji. Na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje in Petišovci morajo osebni avtomobili za izstop iz Slovenije čakati že več kot uro, avtobusi pa tudi več kot dve uri.

Zastoji se pojavljajo zato, ker zaradi določil nove uredbe Evropske komisije od danes slovenski policisti na zunanji schengenski meji preverjajo vse: ne le državljane tretjih držav, pač pa tudi državljane članic Evropske unije. Čeprav sam postopek preverjanja traja le nekaj sekund, se vseeno pripravi na še daljše zastoje, saj so pred vrati velikonočni in prvomajski prazniki, potem pa še začetek turistične sezone.

Kaj to pomeni za vse potnike iz Slovenije, ki se na svoja potovanja odpravljate z zagrebškega letališča? Predvsem k potovalnemu času dodaj vsaj eno uro, za vsak primer pa raje dve – še vedno je veliko bolje, da v Zagrebu zaradi zgodnjega prihoda spiješ kakšno kavico, kot pa da zamudiš letalo.

In še dva nasveta: redno spremljaj aktualne prometne informacije ter se opremi z veliko mero potrpežljivosti! Srečno.