Vodniki

High Five Afrika

datum objave | 23. julij 2021
984

5ka – Afrika

afrika

Odpočij si na zanzibarskih plažah

Potapljaj se, raziskuj, opazuj delfine in srkaj kokosovo mleko ob opazovanju narave, poslušanju nenavadnih zvokov in dišavah morja. Vsa ta doživetja te čakajo na otoku, preplavljenem s kulturo in upravičeno poimenovanim “otok začimb”.

Postani prostovoljec in pomagaj skupnosti ali živalim

Delaj z gorilami v gozdovih Ugande, pomagaj namibijskim puščavskim slonom, uživaj v vodnem svetu Sejšelov, pridruži se plemenu Masai ali spoznaj prebivalce Mozambika in svoje znanje prenašaj na prikrajšane otroke Malavija. Pomoč sočloveku in prostovoljstvo še nikoli ni bilo tako enostavno in nagrajujoče!

photo 1489392191049 fc10c97e64b6

Povzpni se na veličastno goro Kilimanjaro

Predstavljaj si, kako po vrnitvi domov pripoveduješ o vzponu na Kilimanjaro, najvišjo afriško goro. Z višino le 5896 metrov vzpon ne bi smel biti problem … kajne? Vrh te čudovite gore sicer lahko osvojiš brez posebne plezalne opreme ali vrvi, a pot ne bo tako enostavna – potrebuješ veliko motivacije. Ko boš občudoval veličasten razgled z vrha, boš pozabil na napor.

Spoznaj divjino z drugega zornega kota

Safari je z razlogom ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti v Afriki. Ob velikem številu naravnih parkov in rezervatov bi bil obisk Afrike brez safarija kot obisk Tajske brez specialitete pad thai – kar se nikakor ne sme zgoditi. Obleci svojo najljubšo safari obleko in z malo sreče boš od blizu videl veličastnih 5: slone, nosoroge, leoparde, leve in ​​bivole.

photo 1539768942893 daf53e448371

Občuduj piramide v Gizi

Vsaj enkrat v življenju moraš občudovati te starodavne zgradbe. Glede na to, da so več kot 4500 let stare piramide edine izmed sedmih čudes antičnega sveta, ki je preživelo do današnjih dni, si to zagotovo zaslužijo. Poskusi najti odgovor na starodavno vprašanje, kako so jih zgradili.

aj robbie buq1rzckyw4 unsplash 2