Vodniki

High Five Nova Zelandija

datum objave | 04. februarja 2018
36

5ka – NOVA ZELANDIJA

Verjetno je vsakemu popotniku že znano, da je Nova Zelandija ena najbolj vznemirljivih in razgibanih destinacij na svetu. Zjutraj lahko opazujete svetovnega prvaka v britju ovac v akciji, popoldan pa se vržete z mosta z elastiko okoli gležnjev. Povezavo bomo prepustili presoji vsakega posameznika.
Poglejte si vročih pet Nove Zelandije. Izbor najbolj zanimivih stvari na enem samem mestu.

Queenstowwwwwwwn!

Ne mislite, da je Queenstown kraj za kraljevski oddih. To jezersko mestece na jugozahodu Južnega otoka ponuja ogromno adrenalinskih doživetij; skoke z mostov, ekstremno vožnjo po ozkih soteskah rek, skoke z letal in vožnjo po lesketajočih se ledenikih.

Fjordi!

Ko se pogovarjamo o fjordih, vam lahko zagotovimo, da ima Nova Zelandija nekaj najlepših na svetu. Nacionalni park Fiordland je bil ustanovljen leta 1952, skoraj 100 000 let po tem ko se je Odbor za ustvarjanje fjordov odločil za oblikovanje teh mojstrovin na skrajnem jugu Nove Zelandije, vključno z že dostopnim Milford Soundom.

Oglejte si delfine!

Zmenek z prečudovitimi delfini v obalnem mestu Kaikoura je nedvomno nepozabna izkušnja v kateremkoli letnem času. V plavalnem kostumu skočite iz ladje in pričakala vas bo publika, od 10 do 1000 delfinov, z neverjetnimi akrobatskimi sposobnostmi, čisto blizu vaših plavutk.

Mt Doom

Tukaj smo morali omeniti tudi Gospodarja prstanov. V resnici je Mt Doom Mt Ngauruhoe, aktiven vulkan, ki se vleče vzdolž veličastnega Tongariro Alpine Crossinga, enega najboljših enodnevnih pohodov na svetu. Opozorilo: Vzpon ni za tiste z slabim srcem. Ali za hobite!

Naučite se hake

Slavna haka (tradicionalni Maorski ples) izvira iz legend, ki so nastale že pred prihodom Maorov na Novo Zelandijo.  Tisti, ki doživijo improvizacijo v živo, bodo brez dvoma navdušeni nad akcijo med plesom. Ne zapustite te prečudovite dežele brez doživetja hake v živo.

Preprosto povedano, to je nekaj najbolj nepozabnih doživetij ene najbolj dih jemajočih držav na svetu. Nova Zelandija je dežela zrela za raziskovanje. Tam je vse mogoče!

Za pot na Novo Zelandijo z working holiday vizo za celo leto ali obisk za krajši čas, mogoče med potjo okoli sveta, si vzemite dovolj časa za raziskovanje. Spoznavanje Maorske kulture in prečudovitih pokrajin bo zagotovo nepozabna izkušnja.