Vize in obrazci za vstop v države

Si zmeden zaradi številnih različnih informacij, ki se spreminjajo z dneva v dan? Si želiš na pot, a se ti niti malo ne sanja, katere obrazce moraš prej izpolniti in vzeti s seboj? Morda najdeš odgovore v spodnji tabeli.

Seznam bomo vsakodnevno osveževali z novimi informacijami, ker pa tudi nam lahko kaj uide, pa nam piši na info@nomago.si, če najdeš kakšno napako ali pa si ti ob potovanju doživel drugačno izkušnjo.

POZOR: Pogoji vstopa se lahko spreminjajo. Za najnovejše informacije obiščite uradne spletne strani za posamezno državo. Nomago ne more prevzeti odgovornosti za težave pri pridobivanju dovoljenj za vstop.

potovalne informacije

Preglednica informacij po državah

Ministrstvo za zunanje zadeve je pripravilo preglednico vseh držav s koristnimi povezavami, omejitvami in kontakti. PREBERI VEČ →

potovalne info

Pregled veljavnih ukrepov

Poglej si še seznam aktualnih ukrepov, ki ga dnevno pripravlja Ministrstvo za zunanje zadeve. PREBERI VEČ →

Viza: NE

PCR test: NE

Hitri test: Odvisno od letalske družbe

Obrazec: DA

Pred vstopom moraš izpolniti obrazec, ki ga moraš imeti s seboj tudi v tiskani obliki. Prvih dni v Mehiki ne boš preživel v karanteni, za pot pa potrebuješ negativen izvid testiranja na COVID – kljub temu, da nekatere letalske družbe sprejemajo tudi hitre teste, bo pot zagotovo bolj preprosta s PCR testom, saj mnoge sprejemajo le tega, pravila pa se lahko spremenijo tudi dan pred letom. Vize in PCR testa za vstop v Mehiko ne potrebuješ.

Viza: DA 

PCR test: NE*
za pot večinoma potrebuješ hitri ali PCR test (odvisno od letalske družbe)

Za vstop ne potrebuješ PCR testa, za pot pa v večini primerov potrebuješ PCR ali hitri test (odvisno od letalske družbe, QR na primer zahteva PCR test in izpolnjen obrazec). Slovenski državljani potrebujejo vizum, ki ga dobijo ob vstopu v državo, lahko pa ga izpolniš že online. Priporočamo ti, da se pozanimaš glede cepljenja proti rumeni mrzlici.

Viza: NE

PCR test: DA

Maldivi so odprti in za vstop v državo ne potrebuješ vizuma, zahtevajo pa PCR test, a brez karantene. Nekatere letalske družbe poleg PCR testa zahtevajo tudi hitri test, kar pa lahko preveriš pri naših agentih, ko se odločaš za nakup letalske karte. Po prihodu moraš ostati v enem letovišču, v katerem ti tudi merijo temperaturo, zato ne moreš skakati med otoki. Pred vrnitvijo se prav tako lahko testiraš v letovišču.

Viza: DA

PCR test: DA 

Vizo za vstop na Kubo lahko urediš s pomočjo naših agentov. Preden se odpraviš na pot, moraš opraviti PCR test, naslednji pa te čaka takoj po prihodu. Med čakanjem na rezultat moraš ostati v hotelu, če si ob prihodu pozitiven, pa te čaka še 5 dni karantene v hotelu in ponoven PCR test.

Viza: DA

PCR test: NE

Za pot do te priljubljene destinacije potrebuješ vizo, ki jo lahko urediš prek spleta. Za vstop ne potrebuješ PCR testa in ne rabiš v karanteno, nekatere letalske družbe pa zahtevajo, da pred potjo opraviš hitri ali PCR test. Policijska ura je v veljavi od ponedeljka do petka od 17. do 5. ure in ob vikendih od 12. do 5. ure.

Viza: NE

PCR test: DA

Pot na Kostariko je trenutno zelo preprosta – potrebuješ le PCR test in zavarovanje, ki pokriva okužbo s Covid-19.

Te že srbijo pete? Hitro pokliči naše agente na 080 47 42 ali piši na travel@nomago.si

Viza: NE

Obrazec: DA

PCR test: DA

Pred odhodom moraš izpolniti obrazec, se seboj moraš pa prinesti negativni izvid testiranja na Covid-19, ki ni starejši ob 72 ur.

Viza: DA

PCR test: DA

Pred odhodom na Šrilanko moraš izpolniti elektronsko vizo. Za vstop potrebuješ negativni izvid testiranja na Covid-19, teste pa moraš opraviti tudi na destinaciji – dalj časa ko potuješ, več testov moraš opraviti. Prvih 14 dni lahko bivaš le v Safe & Secure’ Certified hotelih.

Viza: DA

PCR test: DA

Vizo za vstop v Dubaj dobiš ob prihodu, prav potrebuješ negativni izvid testiranja na Covid-19, test pa moraš opraviti tudi ob pristanku.

Viza: NE

PCR test: DA

Za vstop potrebuješ PCR test, prav tako pa imajo v Turčiji trenutno policijsko uro.

Viza: NE

PCR test: DA

Za vstop potrebuješ PCR test in izpolnjen ter natisnjen obrazec.

Viza: NE

PCR test: DA

Za vstop potrebuješ PCR test in izpolnjen ter natisnjen obrazec.

IZBOR ČLANKOV

vizum

Viza za potovanje v ZDA, Kanado, Avstralijo in Novo Zelandijo

Potuješ v ZDA, Kanado ali Avstralijo? Potem prek spleta izpolni elektronsko vlogo, počakaj na odobritev in kmalu bo viza, ki jo potrebuješ, tvoja. PREBERI VEČ →

potni list

Veljavnost osebnih dokumentov

Ne pozabi pred potovanjem preveriti veljavnosti svojih dokumentov! Znotraj EU lahko potuješ z osebno izkaznico, za večino držav zunaj Evrope pa potrebuješ potni list. Nekatere države zahtevajo, da potni list velja vsaj še pol leta po prihodu domov, tako da priporočamo menjavo dokumentov, če le-ti niso veljavni dovolj časa. PREBERI VEČ →