Informacije o državi - Brunej

Brunej - Informacije
Časovni pas
UTC +8
El. napetost
220/240 V AC 50Hz
Glavno mesto
Bandar Seri Begawan
GSM sistem
GSM 900
Internet
na letališču, v hotelih, v internet cafejih v glavnem mestu
Klicna številka
+673
Površina
5765 km2
Uradni jezik
malajščina
Valuta
brunejski dolar

Ta majhen, z nafto bogat islamski sultanat, leži na severozahodni obali Bornea in je najbolj znan po neizmernem bogastvu sultana, svoji neobdavčeni subsidirani družbi in dejstvu, da je, vsaj statistično, ena najbogatejših držav po dohodku na prebivalca. Ravno zaradi tega tudi ni najcenejša država pri izbiri potovanja. Pri iskanju prenočitve boš imeli dosti težav pri iskanju hostlov ali cenejših možnosti namestitev, torej bo potrebno kar nekaj iznajdljivosti. Znani so po svoji pekoči in močni hrani, ki je zelo okusna, a tudi precej mastna in težka. Za cenejše opcije je najbolje izbirati med ulično hrano, znani so tudi po odlični kavi in čaju. Poskusite “teh tarik”, njihov značilni sladek mlečni čaj, alkohola ne konzumirajo. Zelo so ponosni na svojo pokrajino, zato boste videli precej veliko tur po njihovih naravnih lepotah.

Letalske karte

Preveri najbolj aktualne ponudbe letalskih kart.

Zavarovanje

Za Brunej ti priporočamo potovalna zavarovanja:

Coris: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Coris online zavarovanja.
Caremed: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Caremed online zavarovanja.

Rent-a-car

Preveri možnost najema vozila.

Klima

Zelo vroče, suho tropsko podnebje skozi celo leto. Močneje dežuje v dobi monsunov, novembra in decembra. Povprečna temperatura je 28°C.

Priporočljiva cepljenja

Za popotnike, ki v šestih dneh prihajajo iz rizičnih območij, obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Priporočljivo cepljenje proti koleri in tifusu.