Informacije o državi - Burundi

Burundi - Informacije
Časovni pas
GMT/UTC +2
El. napetost
220 V AC, 50Hz
Glavno mesto
Bujumbura
GSM sistem
GSM 900
Internet
v Bujumburi
Klicna številka
+257
Površina
27,834 km2
Uradni jezik
francoski, lokalni jezik kirundi
Valuta
burundski frank (BFr)

Burundi je majhna, a čudovita gorska država. Številne plemenske vojne in spori med elitami ter kasneje s kolonialisti so se po osamosvojitvi 1962 prelevile v državljansko vojno, ki se je končala šele pred kratkim. Počasi vzpostavljajo nazaj svoje ravnovesje in že prejemajo manjše število turistov, ki uživajo v njihovih naravnih lepotah. Glavno mesto Bujumbura, je živahno mesto s prelepo organizirano plažo ob jezeru Tanganyika in nekaj najlepših plaž boš dosegel že samo po nekaj minutah iz mesta. Kljub trdim življenskim razmeram, so Burundi preprosti, radi uživajo v življenju in njihovi prešerni nasmehi so izredno nalezljivi.

Letalske karte

Preveri najbolj aktualne ponudbe letalskih kart.

Zavarovanje

Za Burundi ti priporočamo potovalna zavarovanja:

Coris: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Coris online zavarovanja.
Caremed: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Caremed online zavarovanja.

Rent-a-car

Preveri možnost najema vozila.

Klima

Blizu jezera Tanganjika in reke Ruzizi je ekvatorialno podnebje in tu je pogosto vetrovno. Ostali predeli so mili in prijetni. Burundi ima dve deževni dobi – glavna traja od februarja do aprila, druga pa od septembra do decembra z dvema sušnima obdobjima, daljšim med majem in avgustom in krajšim med decembrom in februarjem.

Priporočljiva cepljenja

Obvezno cepljenje proti koleri in rumeni mrzlici (za tiste poopotnike, ki prihajajo iz rizičnih območij). Priporočljiva zaščita pred malarijo in cepljenje proti tifusu.