Informacije o državi - Eritreja

Eritreja - Informacije
Časovni pas
GMT/UTC +3
El. napetost
110/220 V AC
Glavno mesto
Asmara
GSM sistem
GSM 900
Internet
dostop možen v večji mestih
Klicna številka
+291
Površina
124.320 km2
Uradni jezik
tigrinya, arabski, lokalni jeziki
Valuta
nakfa (Nfa)

Eritreja je obmorska država v severovzhodni Afriki, ki na zahodu meji na Sudan, na jugu na Etiopijo ter na vzhodu na Džibuti. Še nedolgo tega je bilo ime Eritreja sinonim za vojno – zaradi odcepitve od Etiopije, hkrati pa antonim za poležavanje na plaži, zdaj pa je skoraj očitno, da se bosta definiciji dokončno zamenjali, saj se stanje po tridesetletni vojni bliskovito izboljšuje. Pohvalijo se lahko z izredno dolgo obalo z rdečim morjem. Ponos, zaupanje vase, gostoljubnost in prijaznost domačinov te bodo takoj navdušili, ravno tako pa tudi lepote države.

Letalske karte

Preveri najbolj aktualne ponudbe letalskih kart.

Zavarovanje

Za Eritrejo ti priporočamo potovalna zavarovanja:

Coris: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Coris online zavarovanja.
Caremed: Zavarujš se lahko kar preko našega spletnega Caremed online zavarovanja.

Rent-a-car

Preveri možnost najema vozila.

Klima

V poletnih mesecih (april do avgust) lahko temperatura na zahodnih predelih naraste do 40° C. Čeprav temperatura ob obali pozimi redko pade pod 18 ° C, so lahko zime  v osrednjih in zahodnih predelih izjemno hladne, temperature čez dan pa zelo nihajo. Kratka deževna doba traja ponavadi od marca do aprila in daljša od poznega junija do začetka septembra.

Priporočljiva cepljenja

Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici za popotnike, ki v času šestih dni prihajajo iz rizičnih območij. Priporočljivo cepljenje proti koleri, tifusu in poliomielitisu ter zaščita pred malarijo.