Informacije o državi - Indija

Indija - Informacije
Časovni pas
GMT +5.5
El. napetost
220 V AC, 50Hz
Glavno mesto
New Delhi
GSM sistem
GSM 900
Internet
v internet cafejih
Klicna številka
+91
Površina
3,166,414 km2
Uradni jezik
hindijščina, lokalni jeziki
Valuta
indijska rupija

Indija, ta ogromna država v Južni Aziji, meji na zahodu na Pakistan, na severu na Kitajsko in Nepal, severovzhodu na Butan ter na vzhodu na Bangladeš in Mjanmar. V Indijskem oceanu se jim blizu Šrilanka, Maldivi in Indonezija. Čudovita Indija te bo s svojo velikostjo, raznolikostjo bogato zgodovinsko dediščino, kulturo in običaji šokirala. Barve, okusi, vonji, doživljanja…Indija z svojo vplivnostjo in neposrednostjo vpliva na čutila popotnikov in ni presenetljivo, da se popotniki tja velikokrat tudi vračajo.Od kaotičnega Delhija, do kulturne prestolnice Kolkata in finančnega centra Bombaja, pa vse do počitniške Goje in znamenitega Taj Mahala. Vse to je neverjetna Indija. Kljub vedno večjemu navalu turistov, je ostala in ostaja unikatna in samosvoja, globoka in intenzivna na področju kulture, zgodovine in raznolikosti.

Letalske karte

Preveri najbolj aktualne ponudbe letalskih kart.

Zavarovanje

Za Indijo ti priporočamo potovalna zavarovanja:

Coris: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Coris online zavarovanja.
Caremed: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Caremed online zavarovanja.

Rent-a-car

Preveri možnost najema vozila.

Klima

Vroče tropsko vreme, odvisno od posameznih predelov. Najbolj hladno je od decembra do februarja, ko so jutra sveža, večeri suhi in dnevi sončni. Zelo vroče je med marcem in majem, med junijem in septembrom pa se pojavlja monsunski dež.

Priporočljiva cepljenja

Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Priporočljivo cepljenje proti koleri in poliomielitisu ter zaščita pred malarijo.