Informacije o državi - Nepal

Nepal - Informacije
Časovni pas
GMT +5.45
El. napetost
230 V AC, 50Hz
Glavno mesto
Katmandu
GSM sistem
GSM 900
Internet
v internet cafejih v Katmanduju, Patanu and Pokhari
Klicna številka
+977
Površina
147,181 km2
Uradni jezik
nepalščina
Valuta
nepalska rupija

Nepal je država v južnem delu Azije, ki meji na Indijo, Kitajsko in Tibet. Ob južnem hrbtu Himalaje ležeč Nepal je dežela grandioznih pokrajin, od časa najedenih templjev ter nekaj najboljših pohodniških poti na svetu. Je revna država, a vseeno bogata z naravnimi krasotami in kulturnimi bogastvi. Nepal je na listi vseh večjih avanturistov, saj je  za njih pohod na Himalajo skoraj obvezen. Ampak vsekakor je zaradi izrednih ljudi in nepojemljive spokojnosti pokrajine na seznamu tudi tisti popotnikov, ki si želijo samo avtentične popotniške izkušnje. Je država, ki ti ostane v spominu še dolgo potem, ko jo že zapustiš.

Letalske karte

Preveri najbolj aktualne ponudbe letalskih kart.

Zavarovanje

Za Nepal ti priporočamo potovalna zavarovanja:

Coris: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Coris online zavarovanja.
Caremed: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Caremed online zavarovanja.

Rent-a-car

Preveri možnost najema vozila.

Klima

Od marca do maja traja v Nepalu pomlad, od junija do avgusta poletje, od septembra do novembra jesen in od decembra do februarja zima. Od konca junija do sredine septembra piha monsun, takrat je tudi največ padavin, ostali meseci v letu so suhi. Najprimernejši čas obiska države je poleti in spomladi.

Priporočljiva cepljenja

Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici za tiste popotnike, ki prihajajo iz rizičnih območij. Priporočljivo cepljenje proti koleri in tifusu ter zaščita pred malarijo.