Informacije o državi - Pakistan

Pakistan - Informacije
Časovni pas
GMT +5
El. napetost
220 V AC, 50Hz
Glavno mesto
Islamabad
GSM sistem
GSM 900
Internet
v internet cafejih
Klicna številka
+92
Površina
796,095 km2
Uradni jezik
urdujščina, angleščina, lokalni jeziki
Valuta
pakistanska rupija

Pakistan, ta divja država v Južni Aziji, na vzhodu meji na Iran in Afganistan, na severovzhodu na Kitajsko, na vzhodu na Indijo ter se odpira na jugu na Arabsko morje. Le malokdo na Zahodu ve kaj več o Pakistanu kot izve iz poročil – Islamski fundamentalizem, nasilje med ljudmi, vojno pravo. Toda Pakistan ima nekaj od azijskih najlepših pokrajin, izredne pohodniške poti, obilico različnih kultur in dolgo tradicijo gostoljubnosti. Je mnogo več kot samo zadnja ovira preden prispemo v Indijo.

Letalske karte

Preveri najbolj aktualne ponudbe letalskih kart.

Zavarovanje

Za Pakistan ti priporočamo potovalna zavarovanja:

Coris: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Coris online zavarovanja.
Caremed: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Caremed online zavarovanja.

Rent-a-car

Preveri možnost najema vozila.

Klima

Pakistan ima tri dobe: pozimi od novembra do marca je toplo in na obalnih predelih zaradi morskega vetriča ohlajeno; poleti so od aprila do julija temperature ekstremne;od julija do septembra traja monsunska doba, ki ima največ padavin v hribovitih predelih. Najprimernejši čas za obisk južnega dela Pakistana je med novembrom in marcem ter severnega Pakistana med aprilom in oktobrom.

Priporočljiva cepljenja

Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici za tiste popotnike, ki prihajajo v šestih dneh iz rizičnih območij. Priporočljivo cepljenje proti koleri in tifusu ter zaščita pred malarijo.