Informacije o državi - Sierra Leone

Sierra Leone - Informacije
Časovni pas
GMT/UTC
El. napetost
220/240 V AC, 50Hz
Glavno mesto
Freetown
GSM sistem
GSM 900
Internet
internet cafeji v Freetownu in večjih mestih
Klicna številka
+232
Površina
72.325 km2
Uradni jezik
angleški, krio, mende, temne
Valuta
leone

Sierra Leone se nahaja na zahodni obali Afrike. Na jugu in zahodu meji na Atlantski ocean, na severu na Gvinejo ter na jugovzhodu na Liberijo. Zajema ker 402 km obale. Sierra Leone je s čarobnimi plažami z belim peskom in očarljivimi džunglami ter bujno notranjostjo in prijaznimi ljudmi, znana kot privlačna destinacija. Plaže okoli glavnega mesta Freetown so res izjemne in se z lahkoto znajdejo na spisku najlepših plaž na svetu. Turistično močno razviti t.i. “Banana islands” so lahko dostopni in nudijo vse ugodnosti turistično razvite infrastrukture, izletov in aktivnosti. Težje dostopni so Želvji otoki, ampak zato nič manj idilični kot nekatere preostale atrakcije v Sierra Leoni. Nekoč že priljubljena točka za turiste lahko z nekaj malo sreče in ob ugodni razrešitvi trenutnih razmer to kmalu spet postane.

Letalske karte

Preveri najbolj aktualne ponudbe letalskih kart.

Zavarovanje

Za Sierro Leone ti priporočamo potovalna zavarovanja:

Coris: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Coris online zavarovanja.
Caremed: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Caremed online zavarovanja.

Rent-a-car

Preveri možnost najema vozila.

Klima

Tropsko, vlažno podnebje. Med novembrom in aprilom je zelo vroče in suho, na obalnih predelih bolj hladno. Decembra in januarja piha iz Sahare suhi, vroči harmatan. V deževni dobi med majem in novembrom je veliko nalivov.

Priporočljiva cepljenja

Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Priporočljivo cepljenje proti koleri, tifusu in poliomielitisu ter zaščita pred malarijo.