Informacije o državi - Vzhodni Timor

Vzhodni Timor - Informacije
Časovni pas
GMT/UTC +9
Glavno mesto
Dili
GSM sistem
GSM 900
Klicna številka
+670
Površina
15,007 km2
Uradni jezik
tetum, portugalščina
Valuta
ameriški dolar

Vzhodni Timor je najnovejša država jugovzhodne Azije. Kljub temu, da je že pred časom postala samostojna, je še vedno država s tradicijo. “Malae” kot imenujejo turiste, so še vedno precej redki in zato ne bodi presenečen, če te bo na vsakem vogalu ustavljal domačin, ki se bo želel zaplesti v pogovor. So namreč izredno gostoljuben in odprt narod.

Ponašajo se z enimi najlepših vrst rib in ptic na svetu.Določene vrste je mogoče videti samo na otoku Timor. Je popoln otok za avanturiste in znan kot eden boljših treking destinacij. Vsekakor destinacija, ki je ne gre prezreti.

Letalske karte

Preveri najbolj aktualne ponudbe letalskih kart.

Zavarovanje

Za Vzhodni Timor ti priporočamo potovalna zavarovanja:

Coris: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Coris online zavarovanja.
Caremed: Zavaruješ se lahko kar preko našega spletnega Caremed online zavarovanja.

Rent-a-car

Preverite možnost najema vozila.

Klima

Vzhodni Timor ima izraziti vlažni in suhi dobi. Severna obala ima od maja do novembra zelo malo padavin, medtem ko v južnih delih obale in hladnejših gorskih predelih občasno dežuje. Temperature na severni obali dosežejo 35°C ali več v oktobru in novembru, zato pa so nižinski predeli bolj prijetni, kjer temperatura ne presega 30°C, ponoči pa še pada. V višjih predelih so dnevne temperature tople in vroče, ponoči pa se vreme zelo ohladi.

Priporočljiva cepljenja

Zelo priporočljiva zaščita pred malarijo.