Amsterdam

Letalska karta

Odpotuj v mesto številnih kanalov, tulipanov ter odličnega piva. Ugodne letalske povezave z letališčem Schiphol, omogočajo veliko izbiro letalskih kart do Amsterdama. Za ponudbo rednih in nizkocenovnih letalskih prevoznikov, nam piši na travel@nomago.si ali pokliči na 080 47 42.

Amsterdam izleti

Dnevni izleti

Vožnja po kanalih reke Amstel (Canal Cruise): od 11 €

Ta tura te popelje po kanalih Amsterdama, ob katerih si lahko ogledaš hiše iz 17. stoletja s prelepimi pročelji, cerkvice z zvoniki ter skladišča iz 16. in 17. stoletja. Peljali se bomo tudi mimo starega pristanišča.

Vodni Avtobus (The Canal Bus): 23 €

Najboljši način za miren in lagoden ogled mesta – vodni avtobusi vozijo vse dni v tednu na 3 različnih prograh, ki imajo postanke blizu večine znamenitosti. Obišči muzeje, žuraj, doživi coffee shop in se odpelji na kosilo – vse skupaj z vodne perspektive. V ceno je vključeno neomejeno prestopanje na vseh vodnih busih – karta velja do 12. ure naslednjega dne.

Prekolesarite Amsterdam: 34 €

Pridruži se izkušenemu lokalnemu vodiču na zabavni kolesarski turi po Amsterdamu. Začeli bomo pri centralni postaji in nadaljevali skozi neslavno Rdečo četrt in nato sledili poti mimo ostanka mestnega zidu (De Waag), ki nas popelje nazaj v 15. stoletje. Dandanes je Waag obkrožen s popularnimki kavarnicami, restavracijami, poleg tega se tam nahaja tudi glavni semenj in tržnica z organsko pridelano hrano. Vzemi si nekaj časa za odlično kosilo ter lov na spominke. Naslednja postaja je znanstveno središče NEMO, ki se nahaja v zanimivi moderni zgradbi. Za fantastične razglede na celo mesto bomo kolesarjenje nadaljevali proti javni knjižnici, kjer se boš lahko povzpel na teraso in si od tam ogledal mesto. Kolesarjenje se bo nadaljevalo ob reki mimo glasbene dvorane ter otočka Borneo. Zadnja postojanka je pivovarna, ki stoji v eni izmed najstarejših nizozemskih mlinov. Poskusi lokalno pivo še preden odkolesarite nazaj do centralne postaje, kjer se tura tudi zaključi.

Vključen je najem kolesa, angleško govoreči vodič in obisk javne terase.

Izlet v Marken, Voldendam in Windmill: 35 €

Poldnevna tura ti omogoča vpogled v tradicionalne nizozemske vasice, pokrajino in slavne mline na veter. To je odličen način za ogled okolice Amsterdama, kjer boš izkusil znamenitosti, ki so postale del nacionalne identitete Nizozemske. Mlini na veter, coklje, sir, kanali …

Od Amsterdama se bomo z avtobusom peljali skozi tipično nizozemsko pokrajino polderjev in kanalov na poti do Zaanse Schans, znane vasi z mlini na veter, kjer si boš lahko ogledal tradicionalna čevljarska opravila.

Potem je na vrsti obisk svetovno znanih ribiških vasic Volendam in Marken, ki se ponašata s svojimi lesenimi hišami in domačini oblečenimi v  pisana oblačila. Prav tako pa boste obiskali kmetijo, kjer izdelujejo sir na tradicionalni način.

Namig za spanje

Vse spodaj predstavljene hotele/hostle lahko rezerviraš pri nas!

HOSTLI:

Hans Brinker Hostel

Museum Quarter & Leidseplein
Has Brinker Hostel je hostel, kjer se boste lahko zabavali in spoznali nove prijatelje, zato vam ga priporočamo sploh če iščete zabavo in  nove potovalne prijatelje. Hostel ima sicer slabše ocene, kot vsi ostali, večina potnikov ga izbere izključno zaradi cene in lokacije. Zajtrk in raba interneta sta vključena v ceno.

  • Skupna ležišča za 6 – 8 oseb s kopalnico 23.00 € po osebi
  • Skupna ležišča za 4 – 5 oseb s kopalnico 27.00 € po osebi
  • Standardna soba za 2 osebi s kopalnico 35.00 € po osebi

St Christopher`s Winston Amsterdam

Red Light Districk
Hostel je bil izbran za najpopularnejšega v Amsterdamu. Ponuja zasebni vrt, kjer si lahko privoščiš lokalno pivo, sosednji vhod pa te že popelje v nočni klub, kjer se boš do jutranjih ur zabaval s prijatelji ali novimi cimri.

  • Skupna ležišča za 8 oseb s kopalnico in vključenim zajtrkom: 46 € po osebi

Stayokay Amsterdam – Vondelpark

Vondelpark District
To je moderen, cenejši hostel, ki je lociran pri vhodu v Vondelpark. V bližini so tudi Van Gogh muzej, Rijksmuseum, še bližje pa je Leidseplein, kjer lahko uživate v sproščujočem nočnem življenju Amsterdama.

  • Skupna ležišča za 6 – 8 oseb s kopalnico: 37 € po osebi

HOTELI:

Amstel Botel

Centrum (Station/Dam Square)
Amstel Botel ima unikatno lokacijo, ki je odlična začetna točka za raziskovanje Amserdama in ponuja 175 udobnih sob. Bivalni čoln ponuja veliko različih dejavnosti tako kulturnih kot tistih malo bolj sproščujočih.

  • Standardna soba za 2 osebi brez zajtrka 27 €
  • Standardna soba za 2 osebi z zajtrkom 34 €

Omega Hotel

Vondelpark (Museum District)
Nakupovanje? Muzeji? Umetnost? Nočno življenje Leidseplein-a? Ali pa vas mogoče privlači zelenje mestnega parka? To so vse zanimive atrakcije, ki se nahajajao v bližini Omega Hotel-a. To je manjši, dobro vzdrževan hotel, ki ponuja preproste, a udobne sobe.

  • Standardna soba za 2 osebi s kontinentalnim zajtrkom 38 € po osebi

Hotel King’s Court

Vondelpark (Museum District)

Hotel se nahaja le 5min stran od World Fashion Centre in v bližini parka Vondelpark. Hotel ima priporočilo tudi s strani svetovne verige potovalnih agencij STA Travel.

  • Standardna soba za 2 osebi z zajtrkom 45 € po osebi

Rezerviraj dnevni izlet ali ogled z lokalnim vodičem!