Novice

Kaj je iniciativa 50:1?

datum objave | 16. september 2020
1050

Si že slišal za iniciativo 50:1? Gre za pobudo, ki smo jo pričeli sočasno z uvedbo hitrih linij Nomago, in sporoča, da lahko en poln avtobus s ceste umakne do 50 osebnih vozil.

infografika bus avto

V Ljubljano, ki že ima 280.000 prebivalcev, se dnevno vozi še 120.000 ljudi, kar povzroča veliko obremenitev za ceste in povečuje emisije. To je le en izmed pokazateljev, ki spodbujajo k ukrepom in h korenitim spremembam naših prometnih navad. Zato v Nomagu pozivamo ljudi, da se namesto za vožnjo z osebnim avtomobilom odločijo za avtobusni oz. javni potniški prevoz.

V Nomagu si prizadevamo, da ljudem, ki se vsakodnevno vozijo na delo, ponudimo čim boljšo alternativo z javnim potniškim prometom. Državo in podjetja želimo spodbuditi k razmišljanju, da bi v delovni čas začela upoštevati tudi čas, preživet med vožnjo z javnim potniškim prometom, saj ga lahko izkoristijo tudi za pripravo na delo. Zaposleni bi bili s tem bolj motivirani za uporabo javnega prevoza, koristneje preživeli vožnjo ter pridobili več dragocenega časa, ki ga lahko porabijo za prostočasne aktivnosti, druženje s prijatelji in družino.

V tej iniciativi je pomemben vsak posameznik, saj se sprememba začne v nas samih. Vsak od nas lahko pomaga prispevati k zmanjšanju prometa ter uresničitvi pobude 50:1. Pridi z nami in postani del spremembe ter prispevaj k izboljšanju okolja, v katerem živimo.

girl bus ijpp avtobus