Tips&Tricks

Kako preživeti 3 dni v New Yorku?

datum objave | 03. oktober 2015
7181

Dan 1:

Kip svobode/Ellis Island

Kljub temu, da je čakalna vrsta navadno kar precej dolga, je Kip svobode vreden ogleda. Če izlet rezerviraš še pred odhodom na potovanje, se boš izognil dolgim čakalnim vrstam pred blagajno. Cena takšnega izleta je 22 € ali več, odvisno od trajanja in poti, ki ju izbereš. Za rezervacijo nas pokliči na 080 47 42.

NYC Kip svobode

Battery Park

Tukaj se ustavi na krajšem počitku, opazuj ljudi in prisluhni uličnim glasbenikom.

NYC Battery Park

Wall Street

Mimo znanega kipa, ki prikazuje mogočnega bika, in novega, nekoliko razvpitega, poimenovanega “Neustrašna deklica”, do Wall Streeta, da vidiš, kje so ustvarjali in uničevali ekonomiijo. Finančna četrt je tudi odličen kraj za kosilo, tu najdeš veliko različnih restavracij in lokalov.

NYC Wall Street

NYC Wall Street

Trinity Church

Gre za eno starejših cerkva v Ameriki. Trenutna prekrasna stavba je tretja verzija cerkvene zgradbe, saj so prvi dve zgradbi zaradi večanja števila prebivalcev in oslabljene konstrukcije porušili. Na tamkajšnjem pokopališču je moč zaslediti veliko grobov slavnih Američanov.

NYC Trinity Church

Vir slike: Wikipedia

City Hall

Je prekrasna arhitekturna stvaritev s čudovitim parkom in fontano.

NYC City Hall

Vir slike: Forum Skyscraper

Brooklyn Bridge

Čisto zraven City Halla je Brooklynski most, ki ga lahko prehodiš v dobrih 25 minutah. Z mosta se razprostira čudovit razgled na mesto.

NYC Brooklyn bridge

Dan 2

Empire State Building

Notranjost iz 1930. leta je prekrasna, razgled z vrha pa ti bo vzel dih. Če se želiš izogniti dolgim vrstam, ga obišči zgodaj zjutraj ali v času kosila. Rezervacijo opravi, še preden odpotuješ, saj boš s tem prihranil pri plačilu in se hkrati izognil vrsti pred blagajno. Če se oglasiš pri nas, ti bomo predstavili različne opcije, vse od New York City Passa, ki vključuje vstop do vseh največjih znamenitosti v New Yorku, pa do posameznih vstopnic za izbrane znamenitosti.

NYC Empire State

Grand Central Station

Gre za zgodovinsko postajo, ki so jo nameravali zapreti, a jo je pred tem rešila Jacqueline Kennedy, ki je zbrala finance za obnovitev.

NYC Grand Central

Rockefeller Center

Je vedno poln dogajanja in ljudi, tu se lahko ustaviš na odličnem kosilu, nato pa pojdi še na vrh z dvigalom – še en čudovit razgled na to ogromno mesto.

NYC Rockefeller

Vir slike: Wikipedia

Times Square

Oh, te lučke! In ta gneča. Kadarkoli prideš na Times Square, bo tukaj neznansko število ljudi. A nič zato, gre za posebno atrakcijo in kraj, ki ga v New Yorku moraš obiskati.

NYC Timesquare

Museum of modern art (MoMA)

Po kosilu se odpravi v muzej MoMA in občuduj sodobno umetnost. Tukaj je tudi nekaj odličnih impresionistov, kot je Van Gogh.

NYC MOMA

Frying Pan

Po dolgem dnevu si privošči počitek v Frying Panu, baru tik ob reki Hudson. Tukaj se Newyorčani zbirajo in družijo ob “after work” pivu.

NYC Frying Pan

Vir slike: New York Daily

High Line

Je v urbani park pretvorjena nekdanja železnica. Razteza se od 22. ulice do četrti Meatpacking District.

NYC High Lane

Vir slike: Iwan Bann

Dan 3

Central Park

Najlepši park v mestu in odličen kraj za relaksacijo in umik od mestnega vrveža. V parku so pogosto tudi brezplačni koncerti in predstave, v katerih lahko uživaš.

NYC Central Park

The Metropolitan Museum of Art

Metropolitanski muzej umetnosti je eden večjih na svetu. Če planiraš obiskati le enega v mestu, definitivno obišči tega.

NYC The Metropolitan Museum of Art

Vir slike: Wikipedia

American Museum of Natural History

Ameriški muzej naravne zgodovine je še toliko bolj prepoznaven postal po filmu “Noč v muzeju”. Razstava je zanimiva in podrobna, zato si tukaj vzemi kar nekaj časa.

NYC National History museum

Vir slike: Wikipedia

Broadway show

New Yorka, svetovne gledališke prestolnice ne moreš obiskati, ne da bi si ogledal vsaj eno predstavo.

NYC Broadway show

Vir slike: Dancing Hot Dogs

To je le nekaj nasvetov, kako v zelo malo časa videti čim več New Yorka. Če si ga želiš obiskati tudi ti, lahko pri nas poleg letalske karte kupiš tudi New York ali City Pass, ki ti omogoča cenejši ogled skoraj vseh atrakcij. Za več informacij klikni tukaj.

POZOR! V  New York lahko odpotuješ že za 409 €!

Oddaj povpraševanje