Ozadja

Kako se razlikuje življenje v Severni in Južni Koreji?

datum objave | 11. junija 2018
5232

Življenje v Severni Koreji je dobro varovana skrivnost. Le občasno uspe kakšen pogumen popotnik s svojega potovanja »pritihotapiti« povečini naskrivaj posnete fotografije, ki odstirajo delček severnokorejskega vsakdana.

Jacob Laukaitis je pred dobrim letom obiskal Severno Korejo. 7-dnevni obisk je bil skrbno voden in načrtovan, mlademu popotniku pa so za čas popotovanja po Severni Koreji odvzeli potni list. Samostojno raziskovanje dežele ni bilo dovoljeno.

Ker se je Jacobu Severna Koreja zdela tako zelo nenavadna, se je odločil, da bo nekoč obiskal še Južno Korejo, ki je bila pred manj kot 70 leti še ista država, in primerjal doživetja v obeh deželah.
Na povezavi si lahko ogledaš primerjavo podobnih dejavnosti v Severni in v Južni Koreji, v filmu pa Jacob predstavi, kako sta se obiska držav razlikovala.

Zanimivo, kajne? Si tudi sam želiš na laste oči ogledati razlike med Severno in Južno Korejo? Potem se nam pridruži na 15-dnevnem popotovanju, kjer bomo raziskovali skrivnosti teh dveh dežel. Pošlji nam povpraševanje ali nas pokliči na 080 47 42.

Razišči Korejo