NajNajNaj

Kam na počitnice to pomlad? Ponujamo ti 9 top destinacij!

datum objave | 25. marec 2018
13778

Če ne veš, kam, a te srbijo podplati, se to pomlad odpravi na eno od naslednjih devetih destinacij:

1. Arendal, Norveška

Zveni sumljivo podobno kot Arendelle, ledeno kraljestvo iz Disneyjeve risanke, kajne? No, to nadvse slikovito norveško mestece nedaleč od Osla je odličen kraj, če si med tistimi, ki imajo raje zimo kot pomlad. Če pa imaš otroke, moraš v vsakem primeru tja!

2. Zermatt, Švica

Če rad smučaš še spomladi, se odpravi v Zermatt, kjer je snega vedno dovolj. Ponudba smučišč je pestra, samo mestece pa izredno slikovito, polno ozkih uličic, kjer je avtomobilski promet prepovedan. Za gurmansko izkušnjo poizkusi rižoto v Chez Vrony in uživaj v razgledu na Matterhorn.

Švica, Alpe, spomladanske počitnice

3. Morzine, Francija

Morzine je kraj na vzhodu Francije, kjer so zasnežene Alpe na dosegu roke, doline pa so spomladi že bujno zelene. Poleg krasnih sprehodov si lahko privoščiš tudi paragliding, rafting in gurmanske užite ob pogledu na Mont Blanc.

4. Valencia, Španija

Valencia je spomladi že dovolj topla, da z malo sreče ne boš potreboval več kot le majice s kratkimi rokavi. Sprehodi se po Jardines de Turia in popij domače pivo Er Boqueron, narejeno iz morske vode. Lahko pa se podaš tudi na kakšno od naštetih dogodivščin:

Valencia, pomlad, počitnice

5. Roches Rouges, Francija

“Rdeče skale” v zalivu Agay na Azurni obali so spomladi čudovite. Jugovzhod Francije je vedno dobra ideja, spomladi pa še posebej. Splezajte na Roches Rouges, od koder je čudovit, pomirjajoč razgled na mediteranske otočke.

6. Kjoto, Japonska

Nekateri pravijo, da nič ne presega cvetočih češenj v Kjotu. Seveda je to odlična priložnost za obisk številnih vrtov in palač v tem živahnem mestu in po vsej Japonski, obenem pa je tudi krasen začetek raziskovanja tiste “prave” Japonske.

Kyoto, Japonska, pomlad, počitnice

7. New York, ZDA

New York je najlepši jeseni ali spomladi, saj ni ne snega ne neznosne vročine. Pomlad je sploh krasna v Central Parku, temperature pa so idealne za posedanje v kavarnah in potikanje po trgovinah. Podaj se tudi v skrivnostni Please Don’t Tell lokal na 113 St Mark’s Place. In če potrebuješ še več idej:

new york, pomlad, počitnice, amerika

8. Brazilija nasploh

V Braziliji je trenutno sicer jesen, ampak vreme je idealno za obisk plaž zvenečih imen, kot so Ipanema ali Copacabana ter Buzios, ki velja za brazilski St Tropez. Založi se z japonkami Havaianas in Ipanema ter tudi drugimi oblačili iz številnih butikov.

Brazilija, Rio, pomlad, počitnice

9. Mauritius

Na Mauritiusu, otoški državi v Indijskem oceanu ob obali Afrike, je sončno vse leto in pomlad je zelo topla. Če imaš rad zelo aktivne počitnice, pojdi kajtat v Le Morne, ki ga obdaja koralni greben, veter je umirjen jugovzhodnik in pogoji so pravi tako za začetnike kot za izkušene morske mačke. Morda pa te bo zamikala kakšna od spodnjih dogodivščin:

mauritius, pomlad, počitnice, sonce, morje

Katera destinacija te je prepričala? Ali pa mogoče potrebuješ še več izbire? V vsakem primeru nas lahko pokličeš na 080 47 42 ali se oglasiš pri nas v agenciji, da skupaj najdemo najboljše spomladanske počitnice posebej zate!

Oddaj povpraševanje