NajNajNaj

Kam odpotovati to zimo?

datum objave | 04. september 2018
6372

Poletje se od nas počasi poslavlja, a pravi popotniki se ne damo – vedno je nekje poletje in vedno je pravi čas za nova potovanja in raziskovanja. Letalska družba Air France je pripravila top akcijo, s katero lahko kar iz Ljubljane poletiš v različne dele sveta. Obiščeš lahko Južno Ameriko (Bogota od 594 € ali Fortaleza od 639 €), Karibe (Havana od 578 €), Azijo (Delhi od 555 €), sanjski otoček v Afriki (Mavricij od 617 €) ali evropsko prestolnico ljubezni (Pariz od 139 €).

Še nisi prepričan, kam želiš odpotovati? Beri naprej in izberi destinacijo, ki ti je najbolj pisana na kožo.

Havana, Kuba

Pleši, pij, ponovi. Havana te bo očarala z ritmom in toplino, ki jo mora vsak doživeti vsaj enkrat v življenju. Če ti čas dopušča, se odpravi na enodnevni izlet v Viñales, očarljivo mesto, polno lesenih hišk, v katerem se lahko izgubiš med jahanjem po neskončnih poljih tobaka. Za konec potovanja pa si privošči počitek na Cayo Largo. To je manjši otok, ki ga obliva kristalno čisto Karibsko morje. Na njem sta dve res nepozabni plaži, Playa Paraiso in Playa Sirena, ki sta si dovolj blizu, da se z ene na drugo podaš peš.

Fortaleza, Brazilija

Brazilsko obalno mesto v severovzhodu je med največjimi metropolami v državi, saj šteje 2,3 milijona prebivalcev. Mesto ima tropsko klimo, kar pomeni praktično celoletno destinacijo za obisk plaž, kot na primer Morro Branco, Cumbuco in Fontes. Seveda pa načrtuj potovanja tako, da obiščeš tudi druga mesta, kjer že čez dan odmevajo zvoki sambe in ti na ulici zmešajo odlično caipirinho. In ko se naveličaš mestnega vrveža, se podaj na avanturo do mogočnih slapov Iguazu Falls, ki se razprostirajo na meji med Brazilijo in Argentino.

Delhi, Indija

Indija je polna skritih zakladov. Seveda si je vredno ogledati vse znamenitosti, kot so Tadž Mahal, Rdeča trdnjava, reka Ganges, Bombaj, a v Indiji lahko vidiš še veliko več, če si se pripravljen malo potruditi in zaiti z ustaljenih poti. Nekaj skritih zakladov Indije smo razkrili v posebnem članku.

Na svojem popotovanju po Indiji obišči tudi Varanasi in opazuj obrede na hinduističnih ghatih ob sveti reki Ganges. Vsakih nekaj let se lahko pridružiš očiščevalnemu obredu Kumbha Mela, ki se zaključi s kopanjem v eni od svetih rek. Lahko se tudi poglobiš v svet hinduističnih ašramov in obiščeš katero od duhovnih središč – Pondicherry, Auroville in Rishikesh (tega najdeš ob vznožju Himalaje) so odlična izbira.

Mavricij

Sanjski Mavricij je obdan s koralnim grebenom, ki je prekinjen le na nekaj mestih. Znotraj tega te čakajo prelepe peščene plaže, ki poleg ostalih naravnih lepot, kot so mogočni slapovi, čudoviti botanični vrtovi in parki, navdušujejo obiskovalce s celega sveta. Svetujemo ti, da najameš motor ali avto in se odpraviš na izlet po otoku. Vožnja skozi slikovito in zeleno pokrajino je tako pomirjujoča, da boš takoj pozabil na ves stres od doma.

Bogota, Kolumbija

Kolumbija ima poseben šarm, saj je dežela, ki ima vse: visoke Ande, stara kolonialna španska mesta, izjemno zanimiv in še povsem neokrnjen del Amazonije, ki je svet zase, zahodno pogorje Andov, od koder je svetovno dobra Cafe de Colombia, sodobna in moderna mesta, kot sta Cali in Medellin, in seveda morja: Pacifik in neprimerno bolj priljubljene Karibe.

Če iščeš poceni destinacijo, ki ni prevroča, pomisli na Cartageno v Kolumbiji. V preteklosti je bila Kolumbija nepravično obsojena kot nevarna država, z leti pa je postala vse bolj varna in prijazna do popotnikov. Cartagena je še posebej priljubljena, saj tudi nikoli ni slovela kot nevarna. Če iščeš nekaj več kulture, lahko uživaš v starem kolonialnem mestnem jedru in se razvajaš v odličnih restavracijah, če pa bi raje užival na plaži, ti Cartagena omogoča tudi to.

… in en kratek city break v Parizu, ki je ekstra čudovit, ko prižgejo božične lučke

Saj vemo, klasika. Pariz je zmeraj bil in bo zmeraj ostal mesto ljubezni. In četudi ne padaš na klišeje, ti polagamo na srce: noč v umetniškem predelu mesta Montmartre je tako čarobna, da prepriča tudi največjega antiromantičnega cinika!

Kam na zmenek? Podajta se na izlet do gradu Chateau de Vaux le Vicomte, ki se nahaja na obrobju mesta, ali pa si privoščita večerjo na ladjici, ki pluje po Seni.

Že veš, kam te bo tokrat odnesla popotniška radovednost? Pokliči nas na 080 47 42 ali nam pošlji povpraševanje, akcijske cene letalske družbe Air France veljajo le do 10. 9. 2018!

Oddaj povpraševanje