Vodniki

Kam se potuje aprila?

datum objave | 07. marec 2019
10157

Še malo pa bo tu april, z njim pa prvi obrisi pomladi in toplih sončnih dni, ko je zimo dokončno že za nami, poletje pa še ni čisto tu. Nič ne prežene spomladanske utrujenosti in nam da dodatne energije kot potovanje, zato točno to priporočamo za aprilske dni. Predstavljamo ti naš jagodni izbor za potovanja v muhastem aprilu!

Ferski otoki, Danska

Če si želiš odklopa, je tole zagotovo najboljša destinacija. Ko prideš do danskega arhipelaga, skrij telefon na dno svojega kovčka in se potopi v naravo – hodi, kolesari in se potapljaj. Uživaj v oddaljenosti od sveta in nahrani svojo dušo.

New Orleans, Louisiana

New Orleansa se je prijel vzdevek “Big Easy”, saj s svojim ležernim ritmom kar vabi k sproščenemu in brezskrbnemu uživanju. Poleg tega je v primerjavi z drugimi ameriškimi mesti cenovno dokaj ugoden. Je mešanica francoske, afriške in ameriške kulture, hrane in arhitekture, ki jo moraš doživeti v živo. Vrzi se v živo glasbo, nočno življenje in začinjeno kulinariko in zagotavljamo ti, da te ne bo vleklo domov.

Havana in Viñales, Kuba

Pleši, pij, ponovi. Havana te bo očarala z ritmom in toplino, ki jo mora vsak doživeti vsaj enkrat v življenju. Če ti čas dopušča, se odpravi na enodnevni izlet v Viñales, očarljivo mesto, polno lesenih hišk, v katerem se lahko izgubiš med jahanjem po neskončnih poljih tobaka. Pojdi si ga ogledat, preden tja pridrvijo množice. Odlična možnost za to je naša 15-dnevna avantura, kjer si boš ogledal vse skrite kubanske bisere, če se tja odpravljaš z družino, pa ti priporočamo našo 11-dnevno kubansko pustolovščino, kjer bo poskrbljeno tudi za najmlajše člane.

Galapaško otočje, Ekvador

Galapagos je za razliko od ostalih podobnih destinacij primeren za obisk v vseh letnih časih, tako da ti ni treba posebej skrbeti glede visokih cen v različnih sezonah. Otoke si oglej s čolnom, saj boš tako res karseda blizu naravi, poleg tega pa je to super priložnost za srečanje z želvami velikankami. Takšno priložnost ti potujamo tudi mi na naši 7-dnevni popotniški avanturi po Galapagosu, ki ga boš raziskoval kar z ladjo.

Kanarski otoki

April je odličen mesec za obisk Kanarskih otokov – vreme je že prijetno toplo, množice turistov pa še ni. Poleg tega niso predaleč, kar je idealno, če si izven turistične sezone ne moreš privoščiti več kot teden dni dopusta. Bodi pozoren na velikonočni teden – takrat se zna število turistov nekoliko povečati, sicer pa se ti obeta prijeten dopust s kopanjem, sprehodi ob morju in po narodnih parkih.

San Francisco, Kalifornija

To mesto je prav osvežujoče. Tamkajšnji prebivalci so neverjetno sproščeni, kar lahko pripišemo visoki kvaliteti življenja v tem ležernem obalnem mestu. Na tvojem mestu bi se podali stran od turističnih destinacij in si privoščili večerno raziskovanje ustvarjalnega in avantgardnega okrožja Mission (Mission District).

Smo te že prepričali? Obišči nas v naših poslovalnicah Nomago Travel ali pokliči na 080 47 42 in pomagali ti bomo najti idealno destinacijo za aprilski oddih ali za ostale prihajajoče mesece.

Oddaj povpraševanje