Vodniki

Kam se potuje januarja?

datum objave | 09. december 2017
22958

Januar je najbolj neprijeten mesec – po veselem decembru se vse kar preveč umiri, vreme ni nič kaj privlačno in v službi tudi velikokrat vlada zatišje. Ampak to so sami plusi za dopust. 🙂 Kam torej odpotovati januarja?

Po dolgih mrzlih in temnih mesecih ni lepšega kot odleteti poletju naproti z letalsko hitrostjo. 🙂 Nekam na toplo in suho, napolnit baterije in pridobit nekoliko zdrave zagorele polti. Ker so ob toplih krajih prva misel Karibi, je to tudi najbolj obljuden turističen mesec na tem delu sveta. Vsi bi seveda želeli košček zime preživeli na prijetnem toplem soncu. 🙂

1. Cancun, Mehika

V Cancunu je januarja zelo majhna verjetnost dežja, kar je tudi razlog, da se je znašel na tem seznamu. Cene prenočišč so nekoliko višje v začetku januarja, zato priporočamo, da se na potovanje odpraviš konec meseca. Povprečna najvišja temperature januarja je 28 stopinj, najnižja pa
21.

Kam januarja? Mehika

2. Montego Bay, Jamaica

Kljub temu, da je tu glavna sezona vse do aprila, Montego Bay v januarju ni tako zelo zaseden. Povprečna najvišja temperature januarja je 29 stopinj, najnižja pa 22, kar je odlična izbira, če potrebuješ le vitamin D in ležalnik na plaži.

Kam januarja? Jamaica

3. Punta Cana, Dominikanska Republika

Neverjetne plaže, čudoviti hoteli, sonce in koktajl. Če je to vse, kar potrebuješ po napornem letu, se januarja odpravi v Dominikansko republiko in ogrej svoje kosti na prijetnih 28 stopinjah.

Kam januarja? Punta Cana, Dominikanska Republika

4. Cartagena, Kolumbija

Januar je tukaj glede na vreme najboljši mesec. Dnevi bodo lepi, sončni in redko prevroči, noči pa prav tako prijetne. Poleg tega je Cartagena ena cenejših lokacij v Karibih.

Kam januarja? Cartagena, Kolumbija

5. San Jose, Costa Rica

Tudi v Costa Rici je januar glavni mesec sezone, a kljub temu je veliko krajev, kjer se lahko gneči malce izogneš. Plaže ob Pacifiku so primerne za deskanje, medtem ko so tiste vzdolž Karibov manj obljudene in tako primernejše za sončenje in sproščanje.

Kam januarja? Costa Rica

6. Lima, Peru

Glede na mednarodne standarde je Lima še vedno precej ugodna destinacija, kljub temu da je tudi tu januarja precej pestro in turistično. Priporočamo, da se nastaniš v trendovski četrti Miraflores – plaža je blizu in tudi pot do centra ni predolga.

Kam januarja? Lima, Peru

7. Bariloche, Argentina

Očitno je že, da je januar glavni turistični mesec južne Amerike – a to je tudi razlog, da ti priporočamo obisk, gotovo te januarja ne bomo poslali na Aljasko. 🙂 Bariloche je gorsko mesto v južni Argentini s prijetnimi 22 stopinjami.

Kam januarja? Bariloche

8. Rio, Brazilija

V Riu je januarja ravno sredina mokre sezone, a gre za tipičen tropski dež, ki skoraj nikoli ne traja dlje kot pol ure. Kljub temu, da je mesto zelo polno in živahno, je to januarja občutiti v veliko manjši meri kot februarja, ko je v Riu znameniti karneval.

Kam januarja? Rio de Jeneiro

Za tiste, ki bi tudi šli januarja na toplo, a vseeno ne želite predaleč, priporočamo:

9. Tenerife, Kanarski otoki, Španija

Prijetnih 21 stopinj se skorajda lahko kosa s Karibi. 🙂 Če imaš v službi toliko dela, da si ne moreš privoščiti več kot teden dni dopusta naenkrat, so Kanarci super izbira. Tudi če se morda ne boš mogel kopati, je lokacija še vedno tako fantastična, da bo dopust nepozaben.

Kam januarja? Tenerife

10. Sharm el-Sheikh, Egipt

Če med letom nisi privarčeval dovolj, se januarja odpravi v Egipt. Sharm el-Sheikh je odličen kraj z mnogimi turističnimi resorti, kjer se lahko ravno prav sprostiš in napolniš baterije za štart v novo leto.

Kam januarja? Egipt

Razmišljaš, da bi po praznikih pobegnil nekam na toplo? Pokliči naše izkušene agente na brezplačno številko 080 47 42 in povprašaj, kam lahko poceni letiš v januarju ali preveri naše cool akcije!

Pošlji povpraševanje