NajNajNaj

Medeni tedni malo drugače

datum objave | 15. oktober 2019
828

Pripravili smo vodič po malo drugačnih poročnih potovanjih – izbrali smo destinacije, ki so nekoliko nenavadne, ampak vseeno ravno prav elegantne, najdeta pa lahko nekaj za vsak okus. Poročno potovanje naj bo predvsem pisano na vajino kožo, ne pa trenutno trendovska destinacija, ki vama morda sploh ni všeč.

Da bo vajino poročno potovanje tako posebno, kot je vajin zakon, se odpravita na katero od potovanj, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

1 Namibija, Afrika

Namibija je res pustolovska destinacija, vendar je s 300 sončnimi dnevi na leto, veličastno puščavo in neverjetnimi divjimi živalmi odlična izbira. Neokrnjena obala, slikovite peščine, naravna slanišča in redka poseljenost zagotavljajo, da bosta imela veliko prostora le zase.

Kdaj se odpraviti tja? Med junijem in oktobrom bosta lahko uživala v opazovanju divjih živali in lovila sončne žarke, vendar spakirajta tudi topla oblačila, saj se lahko ponoči temperatura spusti skoraj do ničle.

namibija

2 Cartagena, Kolumbija

Kolumbija se najbrž ne znajde pogosto na seznamu možnih destinacij za medene tedne, vendar pa je Cartagena, ki leži na karibski obali, vse bolj priljubljeno popotniško mesto. Staro mestno jedro vaju bo očaralo s kolonialnimi vilami, katedralami, balkoni, obraščenimi z bugenvilijami, in tlakovanimi ulicami. Za sodobno vzdušje pa poskrbi vrhunska kulinarika in moderna hotelska ponudba. Malce izven mestnega obzidja pa vaju čakajo popolne karibske plaže.

Kdaj se odpraviti tja? Če načrtujeta zimsko poroko, se lahko na poročno potovanje odpravita med januarjem in marcem, ko je ozračje manj vlažno.

cartagena

3 Tokio, Japonska

Tokio je prestolnica dobrega okusa: tu bosta uživala, če sta gurmana (tu je več Michelinovih zvezdic kot v Parizu!), ljubitelja dobrega oblikovanja ali oboževalca umetnosti. Občudujta veličastno arhitekturo, preizkusita nove precizno pripravljene koktajle, obiščita sumo borbo in predstavo gledališča kabuki.

Kdaj se odpraviti tja? Predlagamo oktober in november, ko bosta uživala v jesenskih barvah.

tokio

4 Polotok Troll, Islandija

Ja, vemo, da je Islandija trenutno ena najpopularnejših turističnih destinacij, vendar pa polotok Troll na severu države še ni tako obljuden. Robustna pokrajina s smaragdnimi dolinami, zasneženimi gorami in hladnimi turkiznimi vodami je res tako veličastna, kot zveni. In z malo sreče bosta lahko opazovala tudi severni sij!

Kdaj se odpraviti tja? Za severni sij je največ možnosti februarja, marca, septembra in oktobra.

islandija

5 Madagaskar, Afrika

Madagaskar je res nekoliko težje dostopen, vendar pa se odkupi z izjemno naravo: večina živalstva in rastlinstva je endemitov in jih najdemo zgolj na Madagaskarju, poleg tega pa tu živi več kot 100 vrst lemurjev, ki vaju bodo preprosto očarali. Dodajmo še prekrasne plaže, narodne parke in bogato kulturno zgodovino in skoraj gotovo smo prepričali še tako zahtevne popotnike.

Kdaj se odpraviti tja? Izognita se deževnemu obdobju (med novembrom in aprilom), ko so možna neurja.

mafagaskar

6 Joshua tree, Kalifornija, ZDA

Joshua tree je bil vedno magičen, vendar pa je zadnje čase vse bolj priljubljen med losangeleškimi kreativci, zato je to puščavsko področje doživelo nov razcvet. Tu lahko kampirata, plezata, se odpravita na pohod, opazujeta ptice ali zvezde ali pa raziščeta puščavska mesteca v bližini.

Kdaj se odpraviti tja? Mehka jesenska svetloba v oktobru in novembru bo magično obsijala pokrajino.

joshua tree 1

7 Comporta, Portugalska

Comporta je neokrnjeno idilično letovišče na portugalski obali, zgolj uro vožnje od Lizbone. Očarljivo mestece s peščenimi plažami, zelenimi riževimi polji in dišečimi hrastovimi gozdovi kar vabi na obisk. Četudi Comporto pogosto primerjajo z Ibizo ali St Tropezom, preden sta postala slavna, pa je Comporta manj načičkana in zato seveda še boljša

Kdaj se odpraviti tja? Priporočamo, da gresta tja, ko je sicer toplo, vendar pa manj obljudeno: aprila, maja, septembra in oktobra.

comporta

 

Imata kakšno še bolj nenavadno idejo za medene tedne? Potrebujeta pomoč pri načrtovanju? Oglasita se pri nas in z veseljem vama bomo pomagali, saj vemo, kako stresna je že priprava na samo poroko 😉