Nomago nasveti

Na dopust s kamperjem

datum objave | 22. junij 2020
298

Ne iščeš udobja hotelskih sob s petimi zvezdicami, temveč si na potovanju želiš svobode, svežega zraka in številnih dogodivščin? Potem se na letošnji dopust odpravi s kamperjem, mini stanovanjem na štirih kolesih, s katerim si boš počitnice lahko prikrojil po svojih željah. Da bo dopust potekal brez težav, pa si preberi naše nasvete za udobno potovanje.

Poišči pravi kamper ali avtodom zase

Kakšno opremo potrebuješ, koliko udobja si želiš in kakšno vozilo lahko voziš? Izberi nekaj, kar boš z lahkoto vozil po vseh cestah, tudi ko te bo navigacija zapeljala v kakšno (pre)ozko ulico. Za pomoč pri najemu se obrni na naše agente, ki ti bodo z veseljem pomagali z nasveti (link na landing page). Pred odhodom se tudi prepričaj, da je vozilo v brezhibnem stanju in preveri vso opremo, saj boš vsako težavo lažje rešil pred odhodom kot pa med potjo.

najem kamperja

Ravnovesje med načrtovanjem in spontanostjo

Res je, da mnogi popotniki izberejo tak način potovanja zaradi prilagodljivosti in spontanosti, kljub temu pa bo potovanje veliko bolj prijetno, če si boš pred začetkom poti sestavil okviren načrt, preveril, kje lahko prespiš in kakšne ceste te čakajo na poti. Seveda pa naj načrt ne bo preveč natančen, saj je lepota takšnega potovanja v tem, da ga lahko prilagodiš trenutnemu navdihu.

kamper puščava

Sopotniki!

Potovanje s kamperji in avtodomi ne prinese le preživljanja časa na svežem zraku, temveč tudi veliko časa, ki ga s sopotniki preživiš med vožnjo. Prepričaj se, da si s sopotniki lahko veliko časa v majhnem prostoru, pa naj so to partner, prijatelji ali družinski člani. Dobra družba je ponavadi tisto, po čemer si najbolj zapomniš potovanje.

Spakiraj tako, da ničesar ne pozabiš

Za to potovanje potrebuješ več kot ročno prtljago, s katero se odpraviš na kratek oddih z letalom. Zemljevidi, navigacija, zložljivi stoli in miza, senčniki, pripomočki za pripravo hrane, spalne vreče, šotor, svetilke, prva pomoč, pršila proti komarjem, kreme za zaščito pred soncem … Toliko stvari, pa sploh še nismo prišli do oblačil! Naredi si tudi zalogo prigrizkov in načrtuj nekaj obrokov, saj te tako dolga vožnja ne bo pustila lačnega, hkrati pa boš prihranil čas ob iskanju trgovin.

najem kamperja

 

Organiziraj prostor

V tej mini hiši na kolesih imaš omejen prostor, zato si vnaprej dobro organiziraj hrano, oblačila in druge pripomočke. Tako boš prihranil ogromno časa, preden se odpraviš na zgodnji jutranji pohod. Takšen red poskusi vzdrževati celotno potovanje in si prihrani nekaj dragocenih ur za pospravljanje in iskanje. Svetilko imej vedno na dosegu roke, umazana oblačila pa odloži daleč stran od svojega udobnega ležišča.

Te že srbijo pete in komaj čakaš, da se s kamperjem zapelješ po še neznanih cestah? Pomagamo ti pri najemu vozila, ki bo ustrezal tvojim popotniškim željam in načrtom.