Nomago nasveti

Na katerih športnih prireditvah boš pesti stiskal do konca leta?

datum objave | 08. avgust 2019
747

Glavni razlog, da je ogled športnih prireditev super način sproščanja in odličen način preživljanja prostega časa, je timski duh, ki zajame vse prisotne. Množica ljudi ob uspehih svojih favoritov postane eno, ob porazih pa trpi skupaj s športniki. Takšne prireditve te napolnijo z energijo in ti dajo nov zagon, hkrati pa je to odlična priložnost za druženje. In po koncu vznemirljive tekme se enostavno počutiš tako živega!

mdsc 0575a
Foto: Aleš Oblak

 

Letošnje športno leto so doslej zaznamovali predvsem Primož Roglič, prvi Slovenec, ki se je na Giru, znameniti kolesarski dirki po Italiji, uvrstil na zmagovalne stopničke. V zgodovino se je zapisala tudi Janja Garnbret, saj je z zmago na zadnji tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju postala prva zmagovalka prav vseh tekem v koledarskem letu in s tem najboljša športna plezalka na svetu. Slovenci z zanimanjem spremljamo tudi številne uspehe Luke Dončića, 20-letnika, ki je v košarkarski ligi NBA postal novinec leta. V letošnji sezoni smo videli tudi izjemne uspehe alpske smučarke Ilke Štuhec, ki je z decembrsko zmago v Val Gardeni postala najuspešnejša slovenska smukačica v svetovnem pokalu, naši skakalci pa so se v norveškem Vikersundu po treh letih spet veselili ekipne zmage.

 

Čeprav bo letošnje leto minilo brez olimpijskih iger in nogometnega svetovnega prvenstva, se nam obeta še kar nekaj dogodkov, vrednih ogleda.

 

Tour de France

Že 106. izvedba kolesarske dirke se je začela 6. julija v Bruslju, trajala pa bo vse do 28. julija, ko bodo kolesarji ciljno ravnino prevozili na pariških Elizejskih poljanah. Najboljši slovenski kolesar Primož Roglič bo tokrat dirko preskočil. Ker na legendarni dirki ne bo niti štirikratnega zmagovalca Dirke po Franciji Chrisa Frooma, naj bi bil boj za zmago na letošnji tri tedne trajajoči dirki še malenkost bolj zanimiv.

cyclists 601591 1920

 

Kvalifikacije za Evropsko nogometno prvenstvo 2020

Brez nogometa ne gre. 16. evropsko prvenstvo bo kar v 12 različnih državah, finale bo na londonskem stadionu Wembley. V letošnjih kvalifikacijah za to prvenstvo, ki so se začele februarja, je Slovenija doslej odigrala štiri tekme in ostaja v igri za EP. 6. septembra se bo na domačem terenu pomerila s Poljsko, nato pa jo čaka še pet tekem – tri doma, in sicer proti Izraelu, Avstriji in Latviji, in dve na tujem, v Makedoniji in na Poljskem.

stadium 2746118 1920

 

Evropsko prvenstvo v odbojki

Za tisto pravo športno evforijo, ko mesto diha s športom, kot se za velike športne prireditve spodobi, bodo letos pri nas poskrbeli odbojkarji. Evropsko prvenstvo bo trajalo od 12. do 29. septembra, tekme pa bodo v štirih državah: na Nizozemskem, v Belgiji, Franciji in Sloveniji. Naši odbojkarji bodo tako po uvrstitvah lahko segali pred domačim občinstvom, kar jim bo zagotovo dalo prav poseben zagon. Poleg skupinskega dela bomo pri nas spremljali izločilne boje, četrtfinale in polfinale, veliki finale pa bo v Franciji. Na tokratnem prvenstvu bomo namesto 16 videli kar 24 najboljših reprezentanc. Si želiš tekme ogledati v živo in v športnem navdušenju uživati skupaj z ostalimi gorečimi navijači? Vstopnice si lahko zagotoviš na vseh prodajnih mestih Petrol in na spletni strani www.petrol-ticket.si.

mdsc 0631a
Foto: Aleš Oblak

 

Svetovni pokal v športnem plezanju

Ena od tekem svetovnega pokala v športnem plezanju bo letos v Kranju, v dvorani Zlato polje. Športno obarvani vikend se bo začel že v petek, 28. septembra, kolajne pa bodo podelili v nedeljo, 30. septembra. Prijavljenih je šest slovenskih plezalcev in deset plezalk, med njimi tudi najboljša na svetu Janja Garnbret.

 

Svetovno prvenstvo v atletiki

To prvenstvo bo letos v Dohi, prestolnici Katarja. Dogodek bo med 28. septembrom in 6. oktobrom, zaradi visokih temperatur v tem mestu pa je urnik tokrat nekoliko spremenjen – tekmovanja bodo samo popoldne in zvečer, vmes bodo tudi enourne prekinitve. Letos bomo prvič videli polnočni maraton in mešane štafete moških in žensk na 4 X 400 metrov.

 

Že veš, kaj od naštetega si boš ogledal? Če te zamika navijanje v živo in športno vzdušje na tekmi z našimi športniki, nimaš pa časa odpotovati kam izven Slovenije, imaš res idealno priložnost to jesen, ko bomo v Areni Stožice zagotovo priča lepim predstavam naših odbojkarjev!

cev eurovolley 1000x500px petrol 26 6 2019w